Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

59 resultaten gevonden

 1. Rapport 23 juni 2016

  2016/057 Gemeente Opsterland handelt onfatsoenlijk door zonder noodzaak e-mails van burger intern door te sturen

  Een vrouw met bijstandsuitkering wordt door een werkregisseur van de gemeente aanbevolen voor een functie. Als ze wordt afgewezen stuurt ze hem enkele emotionele e-mails. Ze krijgt hier spijt van. De werkregisseur zegt dat hij e-mails vertrouwelijk behandelt, maar stuurt ze door naar meerdere medewerkers van de gemeente. De vrouw klaagt erover dat hij zich niet houdt aan de belofte en dat de gemeente onvoldoende motiveert dat er geen sprake is van privacyschending. Ook klaagt ze erover dat de dienstverlening zonder goede reden is stopgezet. De Nationale ombudsman vindt het niet fatsoenlijk dat de e-mails zonder duidelijk doel en noodzaak zijn doorgestuurd. Over het stopzetten van de dienstverlening geeft de ombudsman geen oordeel. Hier ontbreekt het aan een heldere motivering van het besluit.
  Lees meer
 2. Rapport 4 december 2017

  2017/132 Politie Den Haag moet meer aandacht hebben voor doel van klacht slachtoffer schietincident

  Bij de politie komt een melding binnen over een man die zelfmoord wil plegen en een vuurwapen bij zich draagt. De man volgt een bevel niet op en wordt twee keer beschoten waarna hij blijvend invalide is. Hij klaagt dat de politie te snel voor de tweede maal schoot na een onterechte melding van de meldkamer dat er al geschoten was. Ook klaagt hij over het gebrek aan aandacht na het incident. De Nationale ombudsman vindt dat de politie meer aandacht aan de man en zijn klacht had moeten besteden, vanwege de ernstige gevolgen en omdat de politie zijn klacht al gegrond had verklaard.
  Lees meer
 3. Rapport 29 december 2016

  2016/128 OM verzuimt slachtoffers woninginbraak te informeren over rechtszaak

  Echtpaar is slachtoffer van woninginbraak. Er worden drie verdachten aangehouden, een van hen was stagiaire in het garagebedrijf van het echtpaar. Het echtpaar laat het slachtofferloket van het OM nadrukkelijk weten dat zij bij de zitting van deze verdachte aanwezig willen zijn. Maar het OM informeert hen niet. De ombudsman vindt dat het OM het echtpaar in de kou heeft laten staan door niet actief naar de burgers te luisteren waar het hen om ging en hen niet fatsoenlijk heeft bejegend.
  Lees meer
 4. Rapport 10 juli 2015

  2015/118 BOA controleert textielcontainer in Nuth

  Buitengewoon opsporingsambtenaar maakt bij het Gemeenschapshuis in Nuth foto's van een textielcontainer die op parkeerterrein staat, want hij vermoedt een strafbaar feit. Hij meldt zich niet van tevoren bij de voorzitter die aanwezig is en weigert zich te legitimeren. De Nationale ombudsman vindt dat de BOA bevoegd was om de container te controleren volgens de Afvalstoffenverordening. Wel vindt de ombudsman dat de BOA de voorzitter van het Gemeenschapshuis fatsoenlijk te woord had kunnen staan.
  Lees meer
 5. Rapport 29 december 2015

  2015/185 DUO had kunnen voorkomen dat studente alsnog kosten voor onterechte beslaglegging moet betalen

  DUO laat wegens openstaande schulden een deurwaarder een beslag leggen op de bankrekening van een studente. Door gewijzigd beleid blijkt het beslag onterecht maar ondanks betaling in termijnen worden er toch deurwaarderskosten in rekening gebracht. De Nationale ombudsman vind dat DUO de studente en de deurwaarder had moeten inlichten dat de deurwaarderskosten niet voor rekening van de verzoekster zouden komen.
  Lees meer
 6. Column 3 mei 2009

  Een koele duik

  Onze zomers worden warmer en warmer! Het ene warmterecord wordt na het andere behaald. Op zulke warme dagen is een beetje verkoeling wel op zijn plaats vindt Adam*. Hij neemt een koele duik in de plas bij hem in de buurt. Hij doet dat volledig naakt en hij…
  Lees meer
 7. Column 14 februari 2009

  Ongeldig rijbewijs

  De 74 jarige meneer Blok* wil zijn rijbewijs verlengen en heeft daarvoor een Eigen verklaring over zijn gezondheid nodig. Wanneer hij dit formulier bij zijn gemeente wil halen, blijkt dat zijn rijbewijs al een half jaar geleden ongeldig is verklaard. 'Dus…
  Lees meer
 8. Rapport 11 december 2007

  2007/304

  De politie hield verzoeker op 11 januari 2007 aan wegens verdenking van stalking.

  Lees meer
  Onderwerpen: 
 9. Rapport 18 mei 2004

  2004/175

  Verzoekers, de gebroeders HB en MB, klagen er over dat ambtenaren van het regionale politiekorps Flevoland buitensporig hardhandig zijn opgetreden toen zij hen op 12 oktober 2001 aanhielden.

  Ook klagen verzoekers er over:

  Lees meer
  Onderwerpen: 
 10. Rapport 16 juni 2004

  2004/229

  Verzoeker klaagt over:

  1. de zijns inziens onvoldoende en onzorgvuldige reactie van gedeputeerde staten van Utrecht van 1 oktober 2003, waarmee zijn klacht van 31 juli 2003 is afgedaan;

  Lees meer
  Onderwerpen: