Schuift u aan bij onze keukentafel?

De Nationale ombudsman bezoekt Overijssel

Op deze pagina

  Artikel
  Iemand van de Nationale ombudsman in gesprek met mensen aan de keukentafel

  Nationale ombudsman Reinier van Zutphen en Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer komen naar de provincie Overijssel. Van maandag 15 april tot en met woensdag 17 april spreken ze met inwoners, bestuurders en organisaties. Loopt u tegen problemen aan bij een organisatie van de overheid? Bijvoorbeeld bij de gemeente, het UWV of de Belastingdienst? Heeft u een zorg of vraag? Kom langs! We horen graag van u wat er speelt.

  Reinier van Zutphen: "Veel mensen ervaren de afstand tussen Den Haag en de rest van het land als groot. Die afstand willen we bij de Nationale ombudsman graag verkleinen. Daarom zetten wij een keukentafel klaar op twee verschillende plekken in Overijssel, waaraan ook u kunt aanschuiven. We willen een plek creëren waar iedereen gehoord wordt en iedereen terecht kan die problemen heeft met overheidsinstanties. We luisteren graag naar uw verhaal."

  Kom naar Zwolle of Hengelo!

  Hebt u een vraag of wilt u vertellen over uw probleem met de overheid? Kom langs in Zwolle of Hengelo. U bent van harte welkom aan onze keukentafel. Dan kijken we meteen hoe we u op weg kunnen helpen.

  Zwolle

  Dinsdag 16 april van 12.00 – 14.00 uur: Stadkamer Centrum, Zeven Alleetjes 1a

  Hengelo

  Woensdag 17 april van 12.00 – 14.00 uur: Markt 8

  Werkbezoeken

  Tijdens de tour door de provincie Overijssel bezoeken de ombudsmannen en hun team ook organisaties die contact hebben met inwoners. Medewerkers en bestuurders van deze organisaties kunnen goed vertellen wat er in de provincie speelt.

  We bezoeken onder andere Kadera, een stichting die huiselijk geweld aanpakt en onderdak biedt aan vrouwen. Ook bezoeken we een zoutfabriek en bespreken we hoe omwonenden worden betrokken bij de zoutwinning. We gaan naar Jeugdstem, waar kinderen, jongeren, ouders en pleegouders terecht kunnen voor informatie over jeugdzorg. En we bezoeken een scoutinggroep voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking.

  Contact met de Nationale ombudsman

  Kunt u tijdens ons bezoek niet langskomen? Of hebt u nu een vraag? U kunt ons gratis bellen op 0800 33 55 555 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur). Ook kunt u uw vraag stellen via het online contactformulier of een klacht indienen via het klachtformulier.