Toegankelijkheid

Op deze pagina

  Tekstpagina

  De Nationale ombudsman besteedt veel aandacht aan de gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid van de website. Iedereen moet de website van de Nationale ombudsman kunnen bekijken en gebruiken. Komt u een pagina tegen die niet toegankelijk is, meld het ons.

  Wat is een toegankelijke website?

  Een toegankelijke website is voor iedereen bereikbaar en te gebruiken. Ook voor mensen met een functiebeperking, of bij het gebruik van een smartphone of tablet.

  Wilt u meer weten over websites en toegankelijkheid? Kijk dan op Digitoegankelijk.nl.

  Hoe zorgt de Nationale ombudsman voor een toegankelijke website?

  • De website is gebouwd volgens de webrichtlijnen. Deze richtlijnen zijn bedoeld om iedereen toegang te geven tot online informatie en dienstverlening.
  • De medewerkers van de Nationale ombudsman hebben een training begrijpelijke taal (taalniveau B1) gevolgd.
  • Op die manier streven we naar een website met informatie en tekst die geschreven is in begrijpelijke taal.

  Welke stappen zet de Nationale ombudsman dit jaar en in 2020?

  • In het 4e kwartaal 2019 vindt er een gebruikersonderzoek plaats. Er wordt dan gekeken naar de algemene indruk en ervaring van de website: is de website functioneel begrijpelijk en is informatie eenvoudig te vinden.
  • In het 4e kwartaal 2019 wordt de website getoetst door een onafhankelijk onderzoeksbureau. Komt het bureau delen op de website tegen die niet voldoende toegankelijk zijn? Dan lossen wij dat zo snel mogelijk op.
  • In het 4e kwartaal 2019 worden de Pdf's op onze website getoetst door een onafhankelijk onderzoeksbureau. Komt het bureau punten in een Pdf tegen die niet voldoende toegankelijk zijn? Dan lossen wij dat zo snel mogelijk op.
  • Daarnaast zetten we ons in de website zo goed mogelijk te laten functioneren en up to date te houden.

  Probleem

  Loopt u op de website tegen een probleem aan, of hebt u een vraag? Laat het ons dan weten, dan kunnen we de website verder verbeten. Stuur hiervoor een mail naar website@nationaleombudsman.nl.