Over de Nationale ombudsman

Als het misgaat tussen u en de overheid, helpt de Nationale ombudsman u op weg. We komen op voor de belangen van burgers, en helpen overheden hun dienstverlening verbeteren.

Bekijk in onderstaande video wat wij voor u kunnen doen

Wat doet de Nationale ombudsman?

De Nationale ombudsman helpt als het misgaat tussen u en de overheid. Dat doen we door u de weg te wijzen naar het juiste loket, advies te geven en effectief onderzoek te doen. Daarnaast dagen we overheden uit anders te kijken naar hun werk en dienstverlening. Zodat de belangen van de burger altijd gerespecteerd worden en onderdeel zijn in alles wat de overheid doet. Wilt u weten hoe wij werken? Of wat onze missie en visie is?

Lees wat het werk van de ombudsman inhoudt

Wie is de Nationale ombudsman?

Reinier van Zutphen is de Nationale ombudsman. Achter hem staat een professionele organisatie met 220 specialisten. Bij klachten over overheden doet de Nationale ombudsman onafhankelijk onderzoek.  

Meer over de ombudsman en de organisatie

Ombudsagenda

Benieuwd aan welke onderwerpen de Nationale ombudsman, de Kinderombudsman en de Veteranenombudsman extra aandacht geven?

Meer hierover leest u in de Ombudsagenda 2024

Vraag en antwoord

Kijk hier voor het antwoord op uw vraag 

Staat uw vraag er niet tussen? Bel dan gratis met de Nationale ombudsman 0800 - 33 55 555 (op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur).

Samenwerken met

Bent u leverancier van de Nationale ombudsman, of wilt u met ons samenwerken?

Kijk hier voor meer informatie

Werken bij

Bij de Nationale ombudsman zetten 220 enthousiaste en bevlogen medewerkers zich elke dag in om problemen tussen burgers en overheid op te lossen én te voorkomen.

Meer over vacatures en stages

Hebt u een klacht over ons?

Laat het ons weten als u het niet eens bent met een beslissing van de Nationale ombudsman. Of als u een klacht over ons heeft. 

Niet eens met de Nationale ombudsman?