Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Wilt u rapporten inzien ouder dan 2010, ga dan naar Archief

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

73 resultaten gevonden

 1. Nieuwsbericht 28 mei 2018

  Ombudsman vraagt Belastingdienst/Toeslagen om informatie over afschaffen huurtoeslag voor vakantiewoningen (update 28 mei 2018)

  De Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, heeft de directeur van Belastingdienst/Toeslagen een brief gestuurd met het verzoek om hem te informeren over het afschaffen van de huurtoeslag voor bewoners van vakantiewoningen. De ombudsman volgt dit…
  Lees meer
 2. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik heb geen recht op huurtoeslag

  U kunt huurtoeslag krijgen als u aan bepaalde voorwaarden voldoet. Om te bepalen of u recht hebt op huurtoeslag, kijkt de Belastingdienst naar uw situatie. En als u getrouwd bent of samenwoont, ook naar de situatie van deze eventuele toeslagpartner.

  Lees meer
 3. Vraagstuk 17 december 2018

  Mijn huurtoeslag is stopgezet

  Heeft de Belastingdienst uw huurtoeslag stopgezet? Dat is vervelend, zeker als u hierdoor moeite hebt om de huur te betalen. De Belastingdienst mag uw huurtoeslag tijdelijk stopzetten.

  Lees meer
 4. Vraagstuk 17 december 2018

  Er wordt geld ingehouden op mijn huurtoeslag

  Moet u een bedrag aan de Belastingdienst terugbetalen? Bijvoorbeeld omdat u te veel toeslag hebt gehad? Dan krijgt u daarover bericht. Als de Belastingdienst het gevraagde geld dan niet krijgt, kunnen zij het inhouden op uw huurtoeslag.

  Lees meer
 5. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik moet huurtoeslag terugbetalen

  Heeft de Belastingdienst u laten weten dat u huurtoeslag moet terugbetalen? U hebt dan waarschijnlijk meer toeslag gekregen dan waar u recht op hebt. Dat is vervelend.

  Lees meer
 6. Nieuwsbericht 20 december 2018

  Nationale ombudsman doet dringend beroep op minister van BZK rond 'bijzondere situaties' voor huurtoeslag

  De Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, heeft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) in een brief om aandacht gevraagd voor de korte aanvraagtermijn voor bijzondere situaties voor de huurtoeslag. Deel van inkomen niet…
  Lees meer
 7. Onderwerp 17 december 2018

  Huurtoeslag

  Hebt u een vraag voor de Belastingdienst over huurtoeslag? Is uw toeslag bijvoorbeeld tijdelijk stopgezet? Of moet u huurtoeslag terugbetalen? Op deze pagina helpen wij u verder.

  Lees meer
 8. Tekstpagina 17 oktober 2018

  De digitale overheid: hoe een fout in de BRP gevolgen kan hebben voor je huurtoeslag

  Prettig! Online je zaken regelen. Het gaat vaak goed. Maar soms niet... Helaas kan Marleen daarover meepraten. Een fout in de Basisregistratie Personen (BRP) heeft voor haar grote financiële gevolgen. Wat ging er mis? Sinds oktober 2013 woont Marleen al in…
  Lees meer
 9. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik heb huurtoeslag aangevraagd, maar ik krijg geen reactie

  Hebt u huurtoeslag aangevraagd bij de Belastingdienst, maar krijgt u geen reactie? Dat is vervelend, zeker als u nu nog geen huurtoeslag kunt krijgen. Het kan meerdere weken duren voordat u hoort wat de beslissing van de Belastingdienst is.

  Lees meer
 10. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik moet kinderopvangtoeslag terugbetalen

  Heeft de Belastingdienst u laten weten dat u kinderopvangtoeslag moet terugbetalen? U hebt dan waarschijnlijk meer toeslag gekregen dan waar u recht op hebt. Dat is vervelend.

  Lees meer