Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Wilt u rapporten inzien ouder dan 2010, ga dan naar Archief

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

248 resultaten gevonden

 1. Nieuwsbericht 24 mei 2017

  Nederlanders in buitenland beter voorgelicht over verlies Nederlanderschap

  De overheid gaat Nederlanders in het buitenland beter informeren over het verlies van hun Nederlandse nationaliteit. Dit is een van de uitkomsten van de gesprekken van de Nationale ombudsman met de ministeries van Buitenlandse Zaken, Binnenlandse Zaken en…
  Lees meer
 2. Vraagstuk 17 januari 2019

  Ik woon in het buitenland en ik wil een DigiD aanvragen

  Woont u in het buitenland en wilt u een DigiD aanvragen? Dat kan, als u de Nederlandse nationaliteit hebt. U hebt wel een activeringscode nodig om uw DigiD te activeren.

  Lees meer
 3. Onderwerp 17 december 2018

  Buitenland

  Hebt u een vraag voor DUO over een studieschuld en woont u in het buitenland? Kunt u bijvoorbeeld geen nieuw paspoort aanvragen door een achterstallige schuld? Op deze pagina helpen wij u verder.

  Lees meer
 4. Vraagstuk 17 januari 2019

  Ik woon in het buitenland en ben het niet eens met de zorgbijdrage die ik moet betalen

  Nederland heeft met EU-landen afspraken gemaakt over vergoeding van medische zorg. Woont u in een EU-land en ontvangt u pensioen of uitkering uit Nederland? Dan bent u geregistreerd bij het CAK. En u betaalt dan ook een bijdrage aan het CAK.

  Lees meer
 5. Nieuwsbericht 12 december 2016

  SVB moet AOW'ers in buitenland informeren over verhoging AOW-leeftijd

  De Sociale Verzekeringsbank (SVB) moet mensen die in het buitenland wonen en in de toekomst recht hebben op AOW, informeren over de verhoging van de AOW-leeftijd. Dit concludeert de Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, na onderzoek. De SVB gaat er nu…
  Lees meer
 6. Vraagstuk 17 december 2018

  Contact vanuit het buitenland via Mijn SVB

  Woont u in het buitenland en wilt u iets vragen aan de SVB? Of wilt u iets doorgeven? Dan kan dat het beste online via 'Mijn SVB'. Dat is snel en veilig. De SVB heeft geen e-mailadres waar u naartoe kunt e-mailen.

  Lees meer
 7. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik kan geen nieuw paspoort aanvragen door mijn studieschuld

  Woont u in het buitenland en kunt u geen nieuw paspoort aanvragen? Dat is vervelend, zeker als u nu niet op reis kunt. Als u achterloopt met het terugbetalen van uw studieschuld aan DUO, mag de ambassade u geen paspoort geven.

  Lees meer
 8. Nieuwsbericht 30 juli 2014

  Ook DigiD voor mensen in het buitenland

  Mensen die voor 1994 naar het buitenland zijn vertrokken kunnen nu ook een DigiD aanvragen. Voor deze groep is een oplossing gevonden. Maar er zijn nog altijd grenzen aan het verkrijgen van DigiD. Hierdoor krijgen niet alle mensen volledige digitale…
  Lees meer
 9. Vraagstuk 6 februari 2019

  Ik woon in het buitenland en mijn paspoort is verlopen

  Woont u in het buitenland en is uw paspoort verlopen of wilt u die verlengen? Dan kunt u verschillende dingen doen. U kunt een nieuw paspoort aanvragen bij een grensgemeente.

  Lees meer
 10. Rapport 20 juni 2017

  2017/074 DUO informeert vrouw na verhuizing naar buitenland te laat over betalingsachterstand

  Een vrouw met een studieschuld bij DUO verhuist naar het buitenland. Ze hoeft in eerste instantie de studieschuld niet terug te betalen omdat haar inkomen te laag is. Pas na een aantal jaar ontvangt ze een aanmaning van 10.000 euro omdat er eerder geen recente adresgegevens bekend waren. Ze klaagt erover dat DUO haar te laat heeft geïnformeerd over de betalingsachterstand. De Nationale ombudsman vindt dat DUO tijdig een adresonderzoek had moeten starten om haar te informeren over haar betalingsverplichtingen.
  Lees meer