Vind hier nieuws, rapporten, columns en meer publicaties

Wilt u rapporten inzien ouder dan 2010, ga dan naar Archief

Verfijn uw resultaten

Soort
Periode
Thema

1056 resultaten gevonden

 1. Vraagstuk 17 december 2018

  De politie is in mijn woning geweest zonder mijn toestemming

  Is de politie uw woning binnen geweest zonder uw toestemming? Dat kan erg vervelend zijn. De politie mag dit in sommige gevallen wel doen. Bijvoorbeeld als ze iets in beslag willen nemen of een verdachte willen aanhouden.

  Lees meer
 2. Vraagstuk 17 december 2018

  De politie heeft een demonstratie gestopt

  U hebt het recht om te demonstreren. Maar als een demonstratie anders gaat dan de politie of de burgemeester wil, kan de politie de demonstratie stoppen. Als mensen dan toch doorgaan, kan de politie hen arresteren.

  Lees meer
 3. Instantiegroep 17 december 2018

  Politie

  De politie zorgt voor veiligheid, voor iedereen in Nederland. Door mensen te helpen als er problemen zijn, de orde op straat te handhaven, en criminaliteit te voorkomen en te bestrijden. Voor verschillende gebieden en onderwerpen is er politie.

  Lees meer
 4. Onderwerp 17 december 2018

  Overlast

  Hebt u een vraag voor de politie over overlast? Grijpt de politie bijvoorbeeld niet in tijdens een burenruzie? Of vindt u dat de politie partijdig is? Op deze pagina helpen wij u verder.

  Lees meer
 5. Onderwerp 17 december 2018

  Binnentreden woning

  Hebt u een vraag voor de politie over het binnentreden in uw woning? Is de politie bijvoorbeeld binnen geweest zonder uw toestemming? Hebt u schade nadat de politie uw woning is binnen geweest? Op deze pagina helpen wij u verder.

  Lees meer
 6. Onderwerp 17 december 2018

  Demonstreren

  Hebt u een vraag voor de politie over demonstreren? Heeft de politie volgens u bijvoorbeeld te snel ingegrepen tijdens een demonstratie? Of heeft de politie geweld gebruikt? Op deze pagina helpen wij u verder.

  Lees meer
 7. Vraagstuk 17 december 2018

  Ik wil aangifte doen, maar de politie werkt niet mee

  Wilt u aangifte doen, maar wil de politie niet meewerken? Dat is erg vervelend. Zeker omdat u nu de kans niet krijgt om te laten weten dat u onrecht is aangedaan. De politie is in de meeste gevallen verplicht om uw aangifte op te nemen.

  Lees meer
 8. Vraagstuk 17 december 2018

  De politie onderneemt geen actie na mijn aangifte

  Hebt u aangifte gedaan maar hoort u daarna niets meer van de politie? Dat is erg vervelend. Zeker omdat u nu niet weet of er iets met uw aangifte is gedaan.

  Lees meer
 9. Vraagstuk 17 december 2018

  De politie heeft mijn persoonlijke gegevens verwisseld

  Heeft de politie uw persoonlijke gegevens verwisseld met die van iemand anders? Dat kan vervelende gevolgen hebben. De politie kan u dan bijvoorbeeld aanhouden voor iets wat u niet heeft gedaan.

  Lees meer
 10. Vraagstuk 17 december 2018

  De politie is onvriendelijk tegen mij geweest

  Bent u onvriendelijk te woord gestaan door de politie? Dit is erg vervelend, zeker als u hier last van hebt gehad.

  Lees meer