Ik kom naar u toe!

Column
Foto van de ombudsbus

Als Nationale ombudsman kan ik alleen mijn werk doen als u weet dat ik besta. Natuurlijk, denkt u nu. Logisch. En gelukkig weten heel wat mensen mij ieder jaar te vinden. Elk jaar krijg ik veel telefoontjes, mailtjes en brieven en steeds vaker neemt u ook via Twitter en Facebook contact met mij op. Maar ik weet dat er ook veel mensen zijn die niet weten dat er zoiets als een Nationale ombudsman bestaat. Laat staan dat u dan ook nog weet wat ik voor u zou kunnen doen. Daar moet natuurlijk verandering in komen. De Nationale ombudsman is meer dan 30 jaar geleden in het leven geroepen om klachten te behandelen over de overheid, als een soort extra onafhankelijke controle. Dus dat ga ik ook doen. Samen met 170 medewerkers krijgen we heel wat voor elkaar. We lossen veel problemen op en de overheid doet zijn voordeel met onze aanbevelingen.

Om ervoor te zorgen dat meer mensen mij leren kennen, ga ik op pad. Ik ga het land in en kom met u kennismaken. In uw woonplaats of anders in een plaats bij u in de buurt. De komende jaren ga ik op bezoek in alle provincies. Ik start met een bezoek aan de mooie provincie Utrecht. Volgende week, van 24 t/m 26 september kom ik met een team van mijn medewerkers naar Nieuwegein, Amersfoort en Utrecht. Met een heuse Ombudsbus, een gele Amerikaanse schoolbus, staan we op de markt of houden we een spreekuur op locatie.

Ik nodig u van harte uit om langs te komen. We kunnen u informeren over ons werk en u kunt mij en mijn team uw vraag of klacht voorleggen. Ik schud u dan graag de hand. Graag hoor ik wat u bezighoudt, zodat ik samen met mijn medewerkers kan kijken wat wij voor u kunnen betekenen. Kortom, heeft u een klacht over een overheidsinstantie, zoals een gemeente, de Belastingdienst, de politie of het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB)? Kom dan gerust even naar onze Ombudsbus. Pas als ik weet wat u bezighoudt, kan ik een goede ombudsman voor u zijn. Zie ik u in Nieuwegein, Amersfoort of Utrecht?

We zijn op donderdag 24 september in de hal van het Stadshuis in Nieuwegein (13.00 tot 14.30 uur).
De Ombudsbus staat in Amersfoort op het Eemplein (vrijdag 25 september van 10.30 tot 15.00 uur)
en in Utrecht op het Janskerkhof bij het  St. Willibrordbeeld  (zaterdag 26 september van 10.00 tot 13.00 uur).

Graag zie ik u dan!