De Nationale ombudsman komt naar Flevoland

Op deze pagina

  Reinier van Zutphen, Nationale ombudsman

  Loopt u ergens tegenaan bij een overheidsinstantie? Komt u er samen niet uit of krijgt u maar geen reactie? Van woensdag 7 tot en met vrijdag 9 oktober bezoekt de Nationale ombudsman - Reinier van Zutphen - met zijn team de provincie Flevoland.

  In verschillende plaatsen gaan we graag met u in gesprek. Heeft u een probleem met  de Gemeente, de Belastingdienst, het CJIB of het UWV? Wij luisteren graag naar uw verhaal en kijken hoe we u op weg kunnen helpen. Kom vooral bij ons langs.

  Maak kennis met de Nationale ombudsman

  Vanuit een pop-up keuken staat het team van de ombudsman voor u klaar. Wilt u informatie over het werk van de ombudsman, een vraag stellen of een probleem met de overheid bespreken? U bent van harte welkom!

  Wilt u kennismaken met de Nationale ombudsman zelf? Reinier van Zutphen is aanwezig in Emmeloord, Urk, Dronten, Lelystad en Zeewolde.

  Waar zijn we en wanneer?

  Woensdag 7 oktober

  11 .15 – 12.45 uur: Emmeloord, Kleurkracht

  16.00 – 17.30 uur: Urk, Hoek Klifweg/Wijk 2

  16.00 – 17.00 uur: Swifterbant, Bibliotheek

  Donderdag 8 oktober

  11 .15 – 12.45 uur: Dronten, Winkelcentrum Suydersee, Het Havenplein

  16.00 – 17.30 uur: Lelystad, Stadhuis

  Vrijdag 9 oktober

  11 .15 – 12.45 uur: Zeewolde, Kerkplein

  11 .00 – 13.00 uur: Biddinghuizen, Bibliotheek

  Met burgers in gesprek

  Veel mensen ervaren de afstand tot Den Haag als groot. Daarom brengen we twee keer per jaar een bezoek van drie dagen aan een provincie. Flevoland is de tiende halte van onze tour door Nederland. In 2021 is Gelderland aan de beurt. Tijdens onze tours gaan we met zo veel mogelijk mensen in gesprek. Dit doen we vanuit onze pop-up keuken, maar ook tijdens werkbezoeken aan (overheids)instanties en gesprekken met bestuurders. Zo krijgen we een goed beeld van wat er speelt en welke problemen burgers met de overheid ervaren.

  Maatregelen

  De tour gaat door, tenzij maatregelen vanuit het RIVM of het kabinet aanleiding vormen om deze te annuleren. Mochten er wijzigingen in het programma optreden, dan informeren we u hierover op deze pagina. Houd deze pagina daarom goed in de gaten.

  Om ieders veiligheid te waarborgen, zorgen we voor voldoende mondkapjes en desinfecterende zeep. Daarnaast is onze pop-up keuken zo ingericht dat alle gesprekken op 1,5-meter afstand kunnen plaatsvinden. Om te voorkomen dat het te druk wordt, werken we met aanmeldingen. Wanneer u bij ons langskomt, wordt u opgevangen door één van onze medewerkers. Mochten te veel mensen zich tegelijkertijd aanmelden, maken we met u een afspraak om op een later moment in gesprek te gaan.

  Vooraf aanmelden

  Komt u bij ons langs in Lelystad? Dan willen wij u vragen om zich van tevoren aan te melden door een e-mail te sturen naar flevoland@nationaleombudsman.nl. Wanneer u meerdere mensen tegelijkertijd aanmeldt, ontvangen wij graag van alle personen de volgende gegevens:

  • Naam;

  • Telefoonnummer;

  • Verwachte aankomsttijd.

  De Nationale ombudsman kijkt uit naar uw komst! In deze video vertelt Reinier van Zutphen waarvoor u bij ons terechtkunt en waar u ons kunt vinden.

  Wilt u graag weten wat we tijdens onze provincietour doen? Bekijk onderstaande video over onze vorige tour in de provincie Zeeland!