De Nationale ombudsman bezoekt Flevoland

Op deze pagina

  Artikel
  Nationale ombudsman Reinier van Zutphen en team spreken met mensen tijdens provincietour

  Van woensdag 22 tot en met vrijdag 24 september zijn Nationale ombudsman Reinier van Zutphen en zijn team in de provincie Flevoland. Wij gaan daar graag met u in gesprek. Hoe ervaart u de dienstverlening van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV of de Belastingdienst? Loopt u ergens tegenaan bij een overheidsinstantie? Wij horen graag wat er speelt. Kom vooral bij ons langs!

  Ontmoet het team van de Nationale ombudsman

  Vanuit zeven pop-up locaties vertelt het team van de ombudsman wat zij voor u kunnen betekenen. Iedereen is van harte welkom voor informatie over het werk van de ombudsman, om een vraag te stellen of een probleem met de overheid voor te leggen. Dan kijken we meteen of en hoe we u kunnen helpen.

  Waar en wanneer vindt u het team van de ombudsman?

  • Woensdag 22 september

  11.00 – 12.30 uur in Emmeloord (Kleurkracht)

  16.00 – 17.30 uur in Urk (Hoek Klifweg/Wijk 2)

  16.00 – 17.00 uur in Swifterbant (Bibliotheek)

  • Donderdag 23 september

  11.15 – 12.45 uur in Dronten (Winkelcentrum Suydersee, Het Havenplein)

  16.00 – 17.30 uur in Lelystad (Stadhuis)

  • Vrijdag 24 september

  11.15 – 12.45 uur in Zeewolde (Kerkplein)

  11.00 – 13.00 uur in Biddinghuizen (Bibliotheek)

  Op de pop-up locaties kunt u kennismaken met Nationale ombudsman Reinier van Zutphen. Hij is aanwezig in Emmeloord, Urk, Dronten, Lelystad en Zeewolde.

  Bekijk hier de video waarin de ombudsman u uitnodigt om langs te komen:

  Met mensen in gesprek

  Veel mensen ervaren de afstand tot Den Haag als groot. Daarom brengen we jaarlijks twee bezoeken van drie dagen aan steeds een andere provincie. In 2020 konden onze bezoeken niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Dit jaar bezoeken we daarom één provincie. Tijdens ons bezoek krijgen we een goed beeld van wat er speelt aan problemen met de overheid. Tijdens onze tour door Nederland gaan we met zo veel mogelijk mensen in gesprek. Dat doen we vanuit onze pop-up keuken, maar ook tijdens werkbezoeken aan (overheids)instanties en door met bestuurders te spreken. Dat laatste doen we in Flevoland samen met Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer. Flevoland is de tiende halte van onze tour door Nederland. De volgende provincie die we in 2022 bezoeken is Gelderland.

  In deze video ziet u meer over onze eerdere provincietour in Zeeland.

  Tijdens ons bezoek aan Flevoland houden we rekening met de maatregelen van het RIVM.