Nationale ombudsman op tour door Flevoland

Op deze pagina

  Nieuwsbericht
  Nationale ombudsman Reinier van Zutphen en team spreken met mensen tijdens provincietour

  Van woensdag 22 tot en met vrijdag 24 september zijn Nationale ombudsman Reinier van Zutphen en zijn team op pad in de provincie Flevoland. Zij gaan daar met inwoners, bestuurders en medewerkers van (overheids)instanties in gesprek. Tijdens deze provincietour wil de Nationale ombudsman een goed beeld krijgen van wat er speelt tussen de inwoners van Flevoland en de overheid.

  In gesprek met de Nationale ombudsman

  Op verschillende pop-up locaties vertellen de Nationale ombudsman en zijn team wat ze voor mensen kunnen betekenen. Bij problemen met de overheid helpen ze hen waar mogelijk meteen op weg.

  Reinier van Zutphen: "We komen naar Flevoland om te horen wat er speelt in de provincie en hoe inwoners de dienstverlening van de overheid ervaren. Samen met mijn collega's sta ik klaar om met inwoners in gesprek te gaan."

  Het team is te vinden op zeven locaties

  • Woensdag 22 september

  11.00 – 12.30 uur in Emmeloord (Kleurkracht)

  16.00 – 17.30 uur in Urk (Hoek Klifweg/Wijk 2)

  16.00 – 17.00 uur in Swifterbant (Bibliotheek)

  • Donderdag 23 september

  11.15 – 12.45 uur in Dronten (Winkelcentrum Suydersee, Het Havenplein)

  16.00 – 17.30 uur in Lelystad (Stadhuis)

  • Vrijdag 24 september

  11.15 – 12.45 uur in Zeewolde (Kerkplein)

  11.00 – 13.00 uur in Biddinghuizen (Bibliotheek)

  Reinier van Zutphen is aanwezig in Emmeloord, Urk, Dronten, Lelystad en Zeewolde.

  Bekijk hier de video waarin de ombudsman inwoners van Flevoland uitnodigt om langs te komen. De meest actuele informatie is te vinden op nationaleombudsman.nl/flevoland.

  Werkbezoeken

  Tijdens de tour door Flevoland leggen de Nationale ombudsman en zijn team elke dag meerdere werkbezoeken af bij (overheids)instanties. Het gaat om organisaties die veel contact hebben met de inwoners van Flevoland. Hun medewerkers kunnen daarom goed kunnen vertellen wat er in de provincie speelt.

  Het team gaat bijvoorbeeld langs bij het UWV en ZamenEen. Daarnaast gaat de Nationale ombudsman, die ook Veteranenombudsman is, naar de Vereniging Veteranen Lelystad. En Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer gaat in gesprek met team Jeugd- en jongerenwerk in Urk.

  YousToub in Dronten

  Bij de pop-uplocatie in Dronten komt social influencer YousToub langs bij de Nationale ombudsman. Tijdens een livesessie op Instagram gaat hij in gesprek met Reinier van Zutphen en beantwoordt hij vragen van zijn volgers. Youssef, aka Yous, is bekend van zijn eigen YouTube-kanaal YousToub. Hij vindt het belangrijk om niet alleen te vloggen over grappige onderwerpen, maar ook over maatschappelijke zaken.

  Provincietour

  Veel mensen ervaren de afstand tot Den Haag als groot. Daarom gaat de Nationale ombudsman twee keer per jaar op pad. Steeds naar een andere provincie. Flevoland is de tiende provincie die de ombudsman bezoekt. Eerder was hij met zijn team in Limburg, Noord-Holland, Utrecht, Drenthe, Noord-Brabant, Overijssel, Zuid-Holland, Groningen en Zeeland. In 2021 bezoekt de ombudsman één provincie. Vanwege de coronamaatregelen kon de provincietour in 2020 niet doorgaan.

  Over de Nationale ombudsman

  Wie een probleem heeft met een overheidsinstantie en er met die instantie niet uitkomt, kan terecht bij de Nationale ombudsman. Samen met 220 medewerkers helpt hij mensen op weg en vertelt hij de overheid hoe het beter zou kunnen. De Nationale ombudsman behandelt klachten over de overheid en kan een onderzoek instellen. De Nationale ombudsman is onafhankelijk en wordt benoemd door de Tweede Kamer.