Team ombudsman helpt bewoners Saba, Statia en Bonaire (19 - 28 november 2019)

Nieuwsbericht
Vrouwen op spreekuur op Caribisch Nederland

Het team van de Nationale ombudsman is in november in Caribisch Nederland. Drie keer per jaar komen de onderzoekers naar Bonaire, Saba en Statia om inwoners die klachten hebben over de overheid verder te helpen. Er zijn spreekuren waar iedereen met een klacht naartoe kan gaan. Als het nodig is bezoeken ze ook mensen thuis om te kijken of ze kunnen helpen bij het oplossen van het probleem met de overheid.

Mensen met klachten over bijvoorbeeld de Belastingdienst, het Openbaar Ministerie, politie, het Openbaar Lichaam en de Rijksdienst Caribisch Nederland kunnen gratis terecht bij de onderzoekers van de Nationale ombudsman.

Bezoek onze spreekuren

De locaties met tijden van de spreekuren op Bonaire, Saba en Statia worden met advertenties en spotjes op de radio en via de Facebookpagina van Nationale ombudsman Caribisch Nederland aangekondigd. Als mensen niet naar een spreekuur kunnen komen, kan men ook klachten indienen via de website, WhatsApp en de telefoon. Wil je een klacht indienen tijdens ons spreekuur? Kom gerust langs, een afspraak maken is niet nodig.

Bonaire

Plaza Francisco Chiku Goeloe in Antriol
Dinsdag 19 november van 9.30 - 12.00 uur
Vrijdag 22 november van 9.30 - 12.00 uur

Fundashon Cocari in Rincon
Donderdag 21 november van 9.30 - 11.30 uur

Statia

Community Care Center
Maandag 25 november van 16.00 - 17.00 uur
Dinsdag 26 november van 9.00 - 10.30 uur

Saba

Child Focus Foundation, Windwardside
Woensdag 27 november van 17.00 - 18.00 uur

Sunny Valley Youth Center, the Bottom
Donderdag 28 november van 9.00 - 10.30 uur

De Kinderombudsman

Vertegenwoordigers van de Kinderombudsman komen ook naar de spreekuren op Saba en Statia. De Kinderombudsman zet zich in voor de rechten van kinderen en controleert of de overheid, private organisaties in het onderwijs, de kinderopvang, jeugdzorg en de gezondheidszorg deze rechten naleven. Heb je een vraag over kinderrechten of een klacht? Kom dan naar het spreekuur.

Kijk voor meer informatie op www.nationaleombudsman.nl/cn of op onze Facebook pagina.