Waterschapsbelasting

Hebt u een vraag voor uw waterschap over de waterschapsbelasting? Bent u het bijvoorbeeld niet eens met de aanslag voor de waterschapsbelasting of lukt het niet die niet betalen? Op deze pagina helpen wij u verder.

Twee mensen lopen door een Nederlands waterlandschap

Mijn vraag gaat over

 • Ik ben het niet eens met de waterschapsbelasting

  Hebt u een aanslag voor de waterschapsbelasting gekregen, maar bent u het niet eens met het bedrag? U kunt de instantie die u de aanslag heeft gestuurd (hierna: instantie) vragen om uit te leggen hoe het bedrag is berekend. Deze instantie kan uw waterschap zijn of bijvoorbeeld een samenwerkingsverband. Dit staat vermeld op de aanslag. De hoogte van de waterschapsbelasting is onder andere afhankelijk van het aantal mensen dat op uw adres woont.

  Bent u het niet eens met de aanslag waterschapsbelasting? Dan kunt u bezwaar maken tegen de belastingaanslag. De instantie bekijkt de aanslag dan opnieuw. Op de aanslag die u hebt gekregen, ziet u hoe u bezwaar kunt maken. Of kijk hiervoor op de website van uw instantie.

  Stel uw vraag eerst aan de instantie zelf. Komt u er samen niet uit of loopt u vast? Dan mogen wij u verder helpen.

  Wat kan ik zelf doen?

  Komt u er met de instantie niet uit?

  Dien online een klacht bij ons in of bel 0800 - 33 55 555

 • Ik kan de waterschapsbelasting niet betalen

  Hebt u een aanslag voor de waterschapsbelasting gekregen, maar kunt u die niet betalen? Dat is erg vervelend. U kunt contact opnemen met de instantie die de aanslag naar u verstuurd heeft (hierna: instantie). Dit kan uw waterschap zijn of bijvoorbeeld een samenwerkingsverband. Vraag de instantie om rekening te houden met uw situatie. Misschien komt u in aanmerking voor kwijtschelding. U hoeft de belastingen dan niet of maar gedeeltelijk te betalen.

  Als u vraagt om kwijtschelding, moet u informatie over uw (financiële) situatie en inkomen doorgeven aan de instantie. Wilt u eerst weten of kwijtschelding voor u mogelijk is? Neem dan contact op met uw instantie, of met het Juridisch Loket.

  Stel uw vraag eerst aan uw instantie zelf. Komt u er samen niet uit of loopt u vast? Dan mogen wij u verder helpen.

  Wat kan ik zelf doen?

  Komt u er met de instantie niet uit?

  Dien online een klacht bij ons in of bel 0800 - 33 55 555