UWV

Waar heeft uw vraag of klacht mee te maken?

De Nationale ombudsman helpt u graag op weg wanneer het misgaat tussen u en het UWV. Hebt u een klacht? Dien dan eerst een klacht in bij het UWV.

Vrouw staat bij UWV loket

Hebt u een klacht over het UWV?

Dien dan eerst een klacht in bij het UWV. Wij mogen van de wet namelijk alleen klachten behandelen in de ‘tweede lijn’. Dus pas nadat u geprobeerd hebt het probleem met het UWV zelf op te lossen. Hoe u dat doet? U kunt op de speciale klachtenpagina van het UWV alles lezen over hoe u een klacht indient. Dien een klacht in bij het UWV.

Als u er niet uitkomt met het UWV

Loopt u toch vast bij het UWV, dan helpen wij u graag verder. Bijvoorbeeld als het UWV gemaakte afspraken niet nakomt. Of als u geen reactie op een brief of ingediende klacht krijgt. Of als ze u onvriendelijk te woord staan of niet terugbellen.

Dien dan online bij ons een klacht in of bel gratis met 0800 - 335 55 55 (op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur). Wij staan voor u klaar.

Taken UWV

Het UWV helpt mensen die tijdelijk niet of helemaal niet meer kunnen werken. Bijvoorbeeld omdat ze ontslagen zijn of ziek zijn. En daardoor in de WW, de WIA of de Ziektewet komen. Het UWV zorgt dat mensen dan een uitkering krijgen. En stimuleert mensen om aan het werk te blijven of nieuw werk te vinden. Komt u er niet uit met het UWV?

De Nationale ombudsman helpt u graag verder op weg. Waar heeft uw vraag of klacht mee te maken?

 

Waar heeft uw vraag mee te maken?