UWV handelt zorgvuldig bij opstellen deskundigenoordeel

Brief

Een man is het niet eens met een deskundigenoordeel van het UWV. Een deskundigenoordeel is een oordeel van het UWV over re-integratie. Het UWV kijkt daarbij bijvoorbeeld of een werkgever voldoende doet om een werknemer te laten re-integreren.
Het UWV vond in dit geval dat de werkgever voldoende had gedaan. De man was het hier niet mee eens, omdat zijn werkgever hem verplichtte om te zwaar werk te doen. Volgens de man mocht hij van de bedrijfsarts niet zulke werkzaamheden doen. Bovendien had de arbeidsdeskundige van het UWV, die het oordeel had geschreven, niet alle stukken gelezen.

Bij een klacht over een deskundigenoordeel kijkt de Nationale ombudsman vooral naar de manier waarop het UWV tot een oordeel komt en of het UWV daarbij alle belangrijke informatie meeneemt. De Nationale ombudsman kan de medische en arbeidsdeskundige inhoud van een deskundigenoordeel niet beoordelen.

De Nationale ombudsman vindt dat het UWV alle door de man ingeleverde stukken bij het oordeel heeft betrokken en vindt de klacht niet terecht.