Nationale ombudsman verbetert dienstverlening met nieuwe website

Op deze pagina

    Nieuwsbericht
    Screenshot van de loketsite van de Nationale ombudsman

    De Nationale ombudsman, Alex Brenninkmeijer, heeft een nieuwe website in gebruik genomen. Mensen kunnen op deze site een klacht indienen over de overheid, maar worden ook geholpen om zelf aan de slag te gaan met hun probleem. De Nationale ombudsman wil zo mensen die een probleem hebben met de overheid nog beter van dienst zijn.

    Veel mensen laten het erbij zitten als ze een probleem hebben met de overheid. Dat is jammer. Klagen heeft zin voor mensen zelf, maar ook voor andere mensen en voor de overheidsinstanties. Als overheidsinstanties horen waar het misgaat, kunnen ze zichzelf daarop verbeteren. De Nationale ombudsman behandelt klachten over de overheid. Hij vindt het belangrijk dat mensen eenvoudig bij hem terecht kunnen. Maar hij stimuleert mensen ook hun probleem eerst aan te kaarten bij de instantie waarmee ze een probleem hebben.

    Loket

    Klagen over een overheidsinstantie klinkt misschien ingewikkeld. Maar dat hoeft het niet te zijn. De site www.nationaleombudsman.nl helpt mensen met hun probleem. Kenmerkend voor de nieuwe site is het onderdeel 'Zelf aan de slag'. Daar vinden websitebezoekers tools om hun probleem zelf op te lossen, zoals voorbeeldbrieven en doorverwijzingen naar andere instanties. Komen mensen er met de overheidsinstantie zelf niet uit, dan kan via de site een klacht worden ingediend bij de ombudsman. Verder staan op de site praktijkvoorbeelden en uitgebreide informatie over de Nationale ombudsman. Bijvoorbeeld in de vorm van informatieve filmpjes over wie de ombudsman is, wat hij voor je kan doen en wat er gebeurt met je klacht. De navigatie is eenvoudig, zonder menu's maar met links.

    Nieuwssite

    Naast een site die gericht is op mensen die een probleem hebben met de overheid, heeft de Nationale ombudsman ook een andere site geopend, www.nationaleombudsman-nieuws.nl. Deze site biedt vooral nieuws over de Nationale ombudsman en zijn werk, zoals persberichten, recente rapporten, cijfers over het aantal ontvangen klachten en teksten van lezingen.