Beslaglegging

Hebt u een vraag voor de gerechtsdeurwaarder over beslaglegging? Is er bijvoorbeeld beslag gelegd op uw loon, uitkering of bankrekening? Op deze pagina helpen wij u verder.

Gerechtsdeurwaarder staat voor de deur

Mijn vraag gaat over

 • Er is beslag gelegd op mijn inkomen

  Heeft de gerechtsdeurwaarder beslag gelegd op uw inkomen? En krijgt u daardoor minder loon of uitkering? Dat is erg vervelend. Als u een schuld hebt, mag de deurwaarder dit doen om het geld te innen.

  Houdt u door de beslaglegging niet genoeg geld over om van te kunnen leven? Dan kunt u dit aan de gerechtsdeurwaarder laten weten. Hij moet namelijk rekening houden met de 'beslagvrije voet'. Dat is het bedrag dat iemand nodig heeft om van te kunnen leven. Dit bedrag verschilt per persoon en huishouden.

  Denkt u dat uw beslagvrije voet niet goed is berekend? Dan kunt u de gerechtsdeurwaarder vragen om dit aan te passen. Hierbij moet u wel gegevens over uw situatie doorgeven. Het Juridisch Loket of Sociaal Raadslieden kunnen u hierbij helpen.

  Komt u er samen niet uit of loopt u vast bij de gerechtsdeurwaarder? Dan mogen wij u verder helpen.

  Wat kan ik zelf doen?

  Komt u er met de instantie niet uit?

  Dien online een klacht bij ons inof bel 0800 - 33 55 555

 • Er is beslag gelegd op mijn bankrekening

  Heeft de gerechtsdeurwaarder beslag gelegd op uw bankrekening? En hebt u daardoor geen geld? Dat is erg vervelend. Als u een schuld hebt, mag de deurwaarder dit doen om het geld te innen. Er zijn ook extra kosten aan zo'n bankbeslag verbonden.

  Houdt u door de beslaglegging niet genoeg geld over om van te kunnen leven? Dan kunt u dit aan de gerechtsdeurwaarder laten weten. Zo kan hij mogelijk rekening houden met de 'beslagvrije voet'. Dat is het bedrag dat iemand nodig heeft om van te kunnen leven. Het Juridisch Loket of Sociaal Raadslieden kunnen u helpen bij het berekenen van uw beslagvrije voet.

  Stel uw vraag eerst aan de gerechtsdeurwaarder zelf. Komt u er samen niet uit of loopt u vast bij de gerechtsdeurwaarder? Dan mogen wij u verder helpen.

  Wat kan ik zelf doen?

  Komt u er met de instantie niet uit?

  Dien online een klacht bij ons inof bel 0800 - 33 55 555