Bestemmingsplan

Waar gaat uw vraag of klacht over?

Als u wilt weten wat waar gebouwd mag worden, kunt u bij de gemeente het bestemmingsplan bekijken. Hebt u hierover een vraag, maar krijgt u niet genoeg informatie van de gemeente? De Nationale ombudsman helpt u graag verder met uw vraag of klacht.

Buurtbewoners komen samen bij bespreken bestemmingsplan

Mijn vraag gaat over

 • Ik krijg geen duidelijke informatie over een bestemmingsplan

  In een bestemmingsplan staat wat er in een gemeente met de ruimte mag gebeuren. En of en hoe er gebouwd mag worden. Het is daarom belangrijk om te weten welke regels er voor u gelden. Wilt u meer weten over een bestemmingsplan, maar krijgt u niet genoeg informatie of geen reactie van de gemeente? Dat is vervelend.

  U kunt contact opnemen met uw gemeente om uitleg te vragen over het bestemmingsplan. Vaak heeft de gemeente daar een speciaal loket voor. Bent u niet tevreden met de informatievoorziening door de gemeente? Dan kunt u daarover een klacht indienen bij de gemeente. 

  Komt u er met de gemeente niet uit of loopt u vast? Dan mag de ombudsman u verder helpen. Het gaat dan over de manier waarop de gemeente omgaat met uw klacht, niet om de inhoud van het bestemmingsplan. Als uw gemeente een eigen ombudsman heeft, kunt u daar terecht.

  Wat kan ik zelf doen?

  Komt u er met de instantie niet uit?

  Dien online een klacht bij ons in of bel 0800 - 33 55 555


  Ook handig