2014/110: RDW moet bij twijfel over wens of bedoeling van burger via telefoon of gesprek om duidelijkheid vragen

Rapport

De heer Mooren ontdekt tien dagen na de APK-keuring dat zijn uitlaat doorgeroest is. Hij meldt bij de RDW dat het garagebedrijf de keuring niet goed heeft verricht en verwacht dat de RDW daarop actie zal ondernemen.

Verzoeker klaagt erover dat de Dienst Wegverkeer ( verder: RDW) onvoldoende heeft gereageerd op zijn melding over een onjuiste APK - goedkeuring van zijn auto.

De communicatie tussen de heer Mooren en de RDW liep met name per e-mail. De heer Mooren vond dat zijn vraag niet goed werd beantwoord. Bovendien werd hem eerst beloofd dat een gesprek met het garagebedrijf plaats zou vinden en werd later gemeld dat er geen reden was voor zo'n gesprek. Door geen persoonlijk contact (per telefoon of in een gesprek) op te nemen met de heer Mooren is er onduidelijkheid blijven bestaan.

De Nationale ombudsman acht de klacht gegrond wegens schending van het vereiste van goede informatieverstrekking. Hij beveelt de RDW aan om persoonlijk contact op te nemen als een vraag of opmerking van een burger onduidelijk is of als een burger aangeeft niet tevreden te zijn met een reactie.

1 Gefingeerde naam