2009/136

Rapport

Verzoeker klaagt erover dat nadat hij op 5 mei 2008 een klacht had ingediend door het regionale politiekorps Rotterdam-Rijnmond niet is uitgenodigd voor een gesprek, noch voor een hoorzitting bij de klachtencommissie en dat bij de afhandeling van zijn klacht niet alle klachtonderdelen zijn besproken.

De korpsbeheerder reageerde bij brief van 29 augustus 2008 op de klacht van verzoeker van 5 mei 2008. Verzoeker is naar aanleiding van zijn klacht niet benaderd voor overleg of bemiddeling, noch is aan verzoeker kenbaar gemaakt waarom dit in zijn geval niet zinvol werd geacht.

De klachtencommissie is niet ingeschakeld zodat verzoeker ook niet uitgenodigd kon worden voor een hoorzitting bij deze commissie. Aan het beginsel van hoor en wederhoor is niet voldaan en verzoekers klacht is dan ook niet volgens de Klachtregeling Politie Rotterdam-Rijnmond 2004 behandeld.

De Nationale ombudsman is daarom van oordeel dat in strijd met het vereiste van fair play is gehandeld.

Instantie: Regiopolitie Rotterdam-Rijnmond

Klacht:

Niet uitgenodigd voor een gesprek met de klachtbehandelaar, noch voor een hoorzitting bij de klachtencommissie; niet alle klachtonderdelen besproken in de reactie van de korpsbeheerder.

Oordeel:

Gegrond