2008/234

Rapport

Verzoeker was geïnteresseerd in de overname van een standplaats op de boulevard te Zandvoort en vroeg het college van burgemeester en wethouders hem te informeren als er een standplaats vrij zou komen. Over mogelijk vrijkomende locaties na herinrichting was echter verwarring ontstaan. Mede vanwege eerdere afspraken met een andere standplaatshouder, werd een vrijkomende standplaats aan die persoon toegewezen en bleef verzoeker met lege handen achter.

Over de gang van zaken diende verzoeker drie klachten in.

De Nationale ombudsman constateerde in de loop van het onderzoek dat de besluitvorming over de toewijzing van de standplaats voor verzoeker ondoorzichtig was geweest en snel tot verkeerde conclusies kan leiden. De Nationale ombudsman oordeelde dan ook dat verzoeker onvoldoende adequaat was geïnformeerd en zijn verzoek om een gesprek ten onrechte was afgewezen.

Gelet op hetgeen was gebeurd, deed de Nationale ombudsman het college de aanbeveling verzoeker uit te nodigen voor een gesprek en een toelichting te geven en excuses aan te bieden.

Instantie: Gemeente Zandvoort

Klacht:

Standplaatsvergunning aan een ander vergeven zonder eerst tot publicatie over te gaan; gesproken over verschillende locaties terwijl het verzoeker altijd maar om één locatie gegaan is; verzoek voor een afspraak met de verantwoordelijke wethouder niet gehonoreerd.

Oordeel:

Gegrond