UWV behandelt deskundigenoordeel zorgvuldig

Brief

Mevrouw is het niet eens met een deskundigenoordeel van het UWV. Een deskundigenoordeel is een oordeel van het UWV over re-integratie. Het UWV kijkt daarbij bijvoorbeeld of werk geschikt is als een werknemer ziek is. Mevrouw vindt het onderzoek van de verzekeringsarts rond het deskundigenoordeel niet goed genoeg, omdat hij geen contact had met de huisarts. Ze dient daarom een klacht in bij de Nationale ombudsman.

Bij een klacht over een deskundigenoordeel kijkt de Nationale ombudsman vooral naar de manier waarop het UWV tot een oordeel komt en of het UWV daarbij alle belangrijke informatie meeneemt. De Nationale ombudsman kan de medische en arbeidsdeskundige inhoud van een deskundigenoordeel niet beoordelen. De verzekeringsarts bepaalt welke informatie nodig is om tot een deskundigenoordeel te komen.

De Nationale ombudsman vindt dat de verzekeringsarts alle beschikbare informatie heeft meegenomen in zijn oordeel. De verzekeringsarts heeft ook gekeken naar de informatie van de huisarts. Daarmee volgt hij de professionele standaard. Het UWV heeft het deskundigenoordeel zorgvuldig behandeld. De klacht van mevrouw vindt de Nationale ombudsman daarom niet terecht.