Ombudsman organiseert rondetafelbijeenkomst

Wat is de stand van zaken voor Caribische studenten?

Op deze pagina

  Nieuwsbericht
  Caribische studenten zitten aan tafel

  De Nationale ombudsman Reinier van Zutphen laat in een brief aan demissionair minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) weten de opvolging van aanbevelingen uit zijn rapport 'Kopzorgen van Caribische studenten' te blijven monitoren. En kondigt aan dat hij in december een rondetafelbijeenkomst organiseert om te weten te komen wat er een jaar na publicatie van zijn rapport is bereikt voor Caribische studenten.

  De reactie van de ombudsman is een antwoord op de brief van demissionair minister Van Engelshoven, waarin ze verder ingaat op de aanbevelingen en een aantal algemene observaties beschrijft. De Nationale ombudsman geeft in zijn reactie verder aan dat hij de voortgang structureel bespreekt met het Curaçaohuis, het Arubahuis, het St. Maartenhuis, Levende Talen Papiaments, diverse stakeholders en de ombudsmannen van Curaçao en Sint-Maarten.

  Rondetafelbijeenkomst in december 2021

  In december 2021 organiseert de Nationale ombudsman een rondetafelbijeenkomst met betrokken partijen om te inventariseren in hoeverre aanbevelingen uit zijn rapport zijn opgevolgd. En of de genomen stappen al merkbaar zijn voor Caribische studenten. Op basis van deze rondetafelbijeenkomst bepaalt de ombudsman wat er een jaar na de publicatie van zijn rapport is bereikt en of het aanleiding geeft om verdere actie te ondernemen.

  Bijlagen

  Brief aan minister Van Engelshoven (pdf, 28.46 kB)
  Reactie van minister Van Engelshoven op rapport 30 juli 2021 (pdf, 1.75 MB)