Koning Willem-Alexander bezoekt Nationale ombudsman

Op deze pagina

  Nieuwsbericht
  Werkbezoek Koning Willem-Alexander aan de Nationale ombudsman

  Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander bracht op woensdagmiddag 30 oktober een bezoek aan de Nationale ombudsman. Na een ontvangst door ombudsman Reinier van Zutphen en directeur Hanneke van Essen ging de Koning in gesprek met medewerkers van de ombudsman. De gesprekken gingen over onder meer de relatie tussen burger en overheid, de manier waarop de Nationale ombudsman onderzoek doet en over thema's waar de ombudsman aandacht voor heeft, zoals armoede en digitalisering.

  Na de gesprekken met medewerkers van de ombudsman volgde een bijeenkomst met de ombudsmannen van het Koninkrijk. Het was voor het eerst dat de ombudsmannen van Nederland, Curaçao en Sint Maarten gezamenlijk in gesprek gingen met de Koning. De ombudsmannen vertelden de Koning over de ontwikkelingen in hun landen en hoe zij daar in hun werk op inspelen.

  Over de Nationale ombudsman

  De Nationale ombudsman helpt mensen op weg bij problemen met de overheid. Door de weg te wijzen naar het juiste loket, advies te geven, en door effectief onderzoek te doen. Daarnaast daagt de ombudsman overheidsinstanties uit om anders te kijken naar hun werk en dienstverlening. Zodat de belangen van de burger altijd gerespecteerd worden en onderdeel zijn in alles wat de overheid doet.

  Reinier van Zutphen is de Nationale ombudsman. De ombudsman, samen met de organisatie van zo'n 180 medewerkers, is onafhankelijk en onpartijdig. Hij is benoemd door de Tweede Kamer.

  Foto: Kick Smeets / Rijksoverheid 2019