De Nationale ombudsman bezoekt Zuid-Holland

Op deze pagina

  Nieuwsbericht
  De Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, staat lachend met armen gekruist

  Van woensdag 26 tot en met vrijdag 28 september zijn Nationale ombudsman en Veteranenombudsman Reinier van Zutphen en zijn team op pad in de provincie Zuid-Holland. Zij maken dan kennis met inwoners, instanties en bestuurders. Dat doen ze door spreekuren te houden, een pop up-huiskamer neer te zetten en werkbezoeken af te leggen.

  Spreekuren

  Loopt u ergens tegenaan bij uw gemeente, de Belastingdienst of de politie? Is er iets misgegaan met bijvoorbeeld toeslagen, uitkeringen of uw DigiD? Tijdens onze spreekuren kijkt het team van de Nationale ombudsman graag of we u kunnen helpen. U bent van harte welkom op:

  • Woensdag 26 september
   Van 14.00 - 16.30 uur in Bibliotheek Ridderkerk Centrum, St. Jorisplein 77, Ridderkerk
    
  • Donderdag 27 september
   Van 13.30 - 16.30 uur in de Stadsbibliotheek (Chocoladefabriek), Klein Amerika 20, Gouda
    
  • Vrijdag 28 september (samen met het team van de Kinderombudsman)
   Van 10.30 - 12.30 uur bij het Leger des Heils, Wagenstraat 102, Den Haag
   Bij de spreekuren is Reinier van Zutphen niet aanwezig

  Pop up-huiskamer

  Bent u tussen 26 en 28 september in Alphen aan den Rijn, Delft, Dordrecht, Naaldwijk, Schiedam of Zoetermeer? Misschien komt u de pop up-huiskamer van de Nationale ombudsman dan wel tegen. Ons team vertelt daar wat ze voor u kunnen betekenen. Ook is ombudsman Reinier van Zutphen regelmatig in de huiskamer om kennis te maken met inwoners van Zuid-Holland. De huiskamer staat op de volgende locaties:

  • Woensdag 26 september
   • Van 7.45 - 9.45 uur in Alphen a/d Rijn (NS-station)
   • Van 15.45 - 17.45 uur in Schiedam (Land van Belofte/Broersvest)
  • Donderdag 27 september
   • Van 7.45 - 9.45 uur in Naaldwijk (busstation Verdilaan)
   • Van 15.45 - 17.45 uur in Zoetermeer (Promenadeplein)
  • Vrijdag 28 september
   • Van 9.30 - 11.30 uur in Dordrecht (Voorstraat)
   • Van 15.15 - 17.15 uur in Delft (Bastiaansplein)

  Werkbezoeken

  In Zuid-Holland leggen we werkbezoeken af aan verschillende overheidsinstanties en intermediairs. We gaan bijvoorbeeld langs bij de gemeente Delft om te horen hoe zij inwoners betrekken bij de inrichting van de binnenstad. Verder bezoekt de ombudsman een initiatief van de provincie Zuid-Holland op het gebied van verkeersveiligheid en de gemeenten Goeree-Overflakkee en Westland. Verder bezoekt het team van de Veteranenombudsman het Veteranen Ontmoetings Centrum Duin- & Bollenstreek in Sassenheim. Tijdens een gezamenlijk werkbezoek spreken Nationale ombudsman Reinier van Zutphen en Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer met vrijwilligers en deelnemers van het Leger des Heils in Den Haag. Samen wisselen ze ook met de Zuid-Hollandse bestuurders van gedachten over wat er speelt in hun provincie.

  Met zo veel mogelijk mensen in gesprek

  Veel mensen ervaren de afstand tot Den Haag als groot. Daarom brengt de ombudsman twee keer per jaar een bezoek van drie dagen aan steeds een andere provincie. Hij wil dan met zo veel mogelijk mensen in gesprek, om een goed beeld te krijgen van wat er speelt aan problemen met de overheid. Na Limburg, Noord-Holland, Utrecht, Drenthe, Noord-Brabant en Overijssel is Zuid-Holland de zevende halte van onze tour door Nederland. Want zelfs in Zuid-Holland lijkt Den Haag soms ver weg.