Veteranenombudsman gaat het land in

Nieuwsbericht
VOC-logo

De Veteranenombudsman Reinier van Zutphen gaat met zijn medewerkers naar de veteranen toe. Het komende jaar maakt hij een ronde langs veteranen-ontmoetingscentra in het land. Vandaag sprak hij met zo'n 15 veteranen bij het ontmoetingscentrum 'de Veldpost' in Amsterdam. Van Zutphen: "Als Veteranenombudsman wil ik weten wat er leeft bij veteranen. Ze kunnen bij mij aankloppen, maar ik ga ook op pad om hun verhalen te horen."

Sinds juni 2013 is er een Veteranenombudsman. De Veteranenombudsman is onafhankelijk en behandelt klachten over overheid en niet-overheidsinstanties. Hij krijgt zo'n 150 klachten per jaar. Om zijn werk goed te kunnen doen moet hij weten wat er leeft onder veteranen. In zijn ervaring zijn de klachten een topje van de ijsberg. Daarom gaat hij actief naar de veteranen toe om met hen in gesprek te gaan.

Verspreid door Nederland zijn er 25 veteranen-ontmoetingscentra. Deze centra zijn een ontmoetingsplek voor veteranen en hun omgeving. Onder het genot van een kop koffie kunnen zij met elkaar van gedachten wisselen en ervaringen delen. De Veteranenombudsman gaat het komende jaar regelmatig op bezoek in deze 'huiskamers' van de veteranen.