Studieschuld

Hebt u tijdens uw studie een studieschuld opgebouwd, en hebt u hierover een vraag voor DUO? Weet u bijvoorbeeld niet hoeveel studieschuld u heeft? Of kunt u uw studieschuld niet terugbetalen? Op deze pagina helpen wij u verder.

Collegezaal met studenten

Mijn vraag gaat over

 • De informatie over mijn studieschuld is niet duidelijk

  Is de informatie van DUO over uw studieschuld niet duidelijk? En weet u daardoor niet wat het bedrag is dat u nog moet betalen? Dat is vervelend.

  Het kan zijn dat u van DUO informatie over uw studieschuld krijgt, én van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Als u achterloopt met het terugbetalen van uw studieschuld, schakelt DUO namelijk het CJIB in. Het CJIB neemt dan een gedeelte van uw studieschuld van DUO over. Hierdoor kan verwarring ontstaan. U moet nog steeds uw schuld terugbetalen, maar dan via DUO en het CJIB.

  U kunt aan DUO vragen hoeveel u nog moet terugbetalen. U kunt ook zelf via 'Mijn DUO' op de website van DUO nakijken hoe hoog uw schuld is. Komt u er samen met DUO niet uit of loopt u vast? Dan mogen wij u verder helpen.

  Wat kan ik zelf doen?

  Komt u er met de instantie niet uit?

  Dien online een klacht bij ons in of bel 0800 - 33 55 555

 • Ik kan mijn studieschuld niet terugbetalen

  Lukt het u niet om uw studieschuld terug te betalen aan DUO? Dat is erg vervelend, zeker als u al krap bij kas zit. DUO kan u op verschillende manieren helpen.

  Loopt u achter met het betalen van uw studieschuld? Dan kunt u DUO vragen om de maandelijkse betalingen tijdelijk stop te zetten. Bijvoorbeeld voor een paar maanden of een jaar. Maar nooit langer dan vijf jaar.

  U kunt DUO ook vragen of het bedrag dat u elke maand betaalt lager kan. Bijvoorbeeld omdat uw inkomen veranderd is. Of DUO hiermee akkoord gaat, verschilt per situatie.

  Stel uw vraag eerst aan DUO zelf. Komt u er samen niet uit of loopt u vast bij DUO? Dan mogen wij u verder helpen.

  Wat kan ik zelf doen?

  Komt u er met de instantie niet uit?

  Dien online een klacht bij ons in of bel 0800 - 33 55 555