Nationale ombudsman komt naar Noord-Holland!

Op deze pagina

  Nieuwsbericht
  Foto van de bezoekers bij de Ombudsbus van de Nationale ombudsman

  Heeft u een probleem met een overheidsinstantie zoals de Belastingdienst, het CJIB, de gemeente, UWV of DUO? En komt u er niet uit? Kom dan naar de Ombudsbus van de Nationale ombudsman. Van 14 t/m 16 september brengen we een bezoek aan de provincie Noord-Holland.

  Maak kennis met de ombudsman en Kinderombudsvrouw

  Met een team medewerkers gaat Reinier van Zutphen met een gele Amerikaanse schoolbus naar de provincie Noord-Holland om kennis te maken met burgers en bestuurders. Ook Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer is deels aanwezig. Iedereen is van harte welkom voor informatie over de Nationale ombudsman, om een vraag te stellen of een klacht voor te leggen. Ook is er gelegenheid om kennis te maken met de ombudsman en Kinderombudsvrouw zelf.

  Werkbezoeken en Ombudscafé

  De ombudsman en zijn team brengen in Noord-Holland ook een aantal werkbezoeken aan overheidsinstanties en intermediairs. Zo bezoeken zij onder meer de douane op Schiphol, het samenwerkingsverband Haarlemmermeer voor jeugdoverlast en Stichting Mee & de Wering in Alkmaar. Ook houdt hij op woensdag een 'Ombudscafé'. U bent daar van harte welkom om mee te discussiëren over het thema Participatie. Hoe word je als burger bijvoorbeeld betrokken bij besluitvorming door je gemeente? Aanmelden voor het ombudsmancafé kan via ombudscafe@nationaleombudsman.nl.

  Bezoek aan de andere provincies

  Mensen ervaren de afstand tot Den Haag als groot. Daarom komt de ombudsman naar de mensen toe. In april waren we in Limburg en vorig jaar in de provincie Utrecht. De ombudsman bezoekt de komende jaren ook de andere provincies. Deze september is Noord-Holland aan de beurt. Die maand voert de ombudsman ook campagne om de bekendheid te vergroten.

  Waar is de ombudsman en hoe laat?

  Onze gele ombudsbus staat in:

  • Alkmaar, woensdag 14 september
   van 12.30 tot 17.00 uur: Europaplein De Mare
   Reinier van Zutphen is aanwezig tot 16:30 uur
    
  • Haarlem, vrijdag 16 september
   van 12.00 tot 16.00 uur: Grote Markt
   Reinier van Zutphen is de gehele tijd aanwezig
   Ook Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer is aanwezig van 13.00 tot 16.00 uur


  Het team van de Nationale ombudsman en Kinderombudsvrouw houden spreekuur in:

  • Hoorn, donderdag 15 september
   van 13.00 tot 16.00 uur: stadhuis van Hoorn, Nieuwe Steen 1
   Reinier van Zutphen en Margrite Kalverboer zijn niet aanwezig bij het spreekuur.

   Let op, voor dit spreekuur moet u zich aanmelden!
   De aanmeldperiode is inmiddels verstreken. 

  Wilt u kennismaken met de Nationale ombudsman en zijn team? Kom dan langs bij onze bus of op het spreekuur in Hoorn. Graag tot dan!