Nationale ombudsman komt naar Noord-Brabant

Op deze pagina

  Nieuwsbericht
  Foto van de gele Amerikaanse schoolbus van de Nationale ombudsman

  Van 6 t/m 8 september brengt de Nationale ombudsman en zijn team een bezoek aan de provincie Noord-Brabant. Wij gaan graag met u in gesprek. Hoe ervaart u de dienstverlening van uw gemeente, Belastingdienst, politie, het UWV of een andere overheidsinstantie. Waar loopt u tegenaan, is er iets misgegaan? Bijvoorbeeld op het gebied van toeslagen, uitkering of schuldhulpverlening. Wij horen graag wat er bij u speelt. Kom vooral bij ons langs!

  Maak kennis met de ombudsman

  Samen met de Veteranenombudsman en een team met medewerkers gaat Reinier van Zutphen met een gele Amerikaanse schoolbus naar de provincie Brabant om kennis te maken met burgers en bestuurders. Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer is niet bij de bus aanwezig, maar zal tijdens de tour een aantal locaties bezoeken. Iedereen is van harte welkom voor informatie over de Nationale ombudsman, om een vraag te stellen of een klacht over de overheid voor te leggen. Ook is er gelegenheid om kennis te maken met de ombudsman zelf.

  Week van alfabetisering

  Tijdens zijn bezoek aan Brabant heeft de Nationale ombudsman speciale aandacht voor laaggeletterdheid. 4 t/m 10 september is de week van de alfabetisering en het onderwerp speelt in de dagelijkse praktijk van de ombudsman een grote rol. Zo zien wij dat de overheid bij de ontwikkeling van beleid te vaak uitgaat van zelfredzaamheid van mensen, terwijl niet iedereen daarin mee kan. Denk bijvoorbeeld aan de twee miljoen laaggeletterden die niet mee kunnen met de digitalisering van de overheid. Zij ervaren drempels en worden uitgesloten van overheidsvoorzieningen. De ombudsman blijft er bij de overheid op aandringen geen mensen buiten te boot te laten vallen. Tijdens zijn bezoek aan Brabant bezoekt hij twee mooie initiatieven in dit kader: de formulierenbriegade in Roosendaal en Stichting ABC in Eindhoven.

  Bezoek aan de andere provincies

  Mensen ervaren de afstand tot Den Haag als groot. Daarom komt de ombudsman naar de mensen toe. Na Limburg, Noord-Holland, Utrecht en Drenthe is Brabant de vijfde halte van de provincietour door Nederland. Tijdens de tour langs alle provincies wil de Nationale ombudsman met zoveel mogelijk mensen in gesprek.

  Waar is de ombudsman en hoe laat?

  Woensdag 6 september

  • 11.00 tot 14.00 uur Onze gele Ombudsbus staat in Den Bosch op het Burgemeester Loeffplein
  • 15.00 tot 16.30 uur We houden spreekuur in Veghel in de bibliotheek, Markt 1
  • 19.30 tot 20.30 uur We houden spreekuur Breda in het Leescafé van de bibliotheek, Molenstraat 6. Dit spreekuur houden we samen met de Gemeentelijke Commissie ombudsman Breda

  Donderdag 7 september

  • 11.00 tot 14.00 uur
Onze gele Ombudsbus staat in Bergen op Zoom op de Grote Markt
  • 19.00 tot 21.00 uur We houden spreekuur in Tilburg in de bibliotheek, Koningsplein 10

  Vrijdag 8 september


  • 12.00 tot 13.30 uur We houden spreekuur in Veldhoven in wijkgebouw D’n Uitwijk, Wal 154

  Graag tot dan!