Op bezoek in Noord-Brabant

Op deze pagina

  Column
  Tourbus van de Nationale ombudsman op het plein

  Elke week schrijf ik in deze column over diverse problemen die mensen hebben met de overheid. Zo schreef ik over Marja* die door de politie werd meegenomen omdat de politie dacht dat zij een verward persoon was. Of het verhaal van Desi* die niet wist dat ze nog een grote schuld had bij DUO ondanks dat zij haar studiefinanciering had stopgezet. En volgende week de verhalen van Corry* en van Koen*, die in de problemen kwamen door MijnOverheid en de Berichtenbox. Omdat zij belangrijke berichten van de overheid misten, maar zij helemaal niet in de gaten hadden dat ze hun account geactiveerd hadden. Gelukkig wisten zij de weg naar de ombudsman te vinden. Toch zijn er ook mensen die niet weten dat er een Nationale ombudsman is en wat hij precies doet. Daarom komen wij ook naar de mensen toe!

  Twee keer per jaar bezoeken we een Nederlandse provincie. In de komende week breng ik samen met mijn team een bezoek aan de mooie provincie Noord-Brabant. Met de speciale Ombudsbus - een gele Amerikaanse schoolbus - staan we op de markt of houden we spreekuren op locatie. Daarnaast gaan wij ook op werkbezoek bij veteranen, een aantal overheidsinstanties en intermediairs in Noord-Brabant zoals de brandweer, en een waterschap.

  Komt u ook? Iedereen is van harte welkom om ons een vraag te stellen of een klacht over een overheidsinstantie voor te leggen. Mijn team en ik helpen u als u vastloopt met bijvoorbeeld de Belastingdienst, het CJIB, de Sociale Verzekeringsbank of de politie. Wij kunnen u doorverwijzen naar het juiste adres voor uw vraag, geven u handvatten om het probleem zelf aan te pakken of we doen onderzoek naar uw klacht.

  Wij staan op woensdag 6 september van 11 tot 14 uur met de Ombudsbus op het Burgemeester Loeffplein in Den Bosch. Op donderdag 7 september staan we van 11 tot 14 uur op de Grote Markt in Bergen op Zoom. Maar u kunt ook naar een van de spreekuren komen. Op 6 september van 15 tot 16 uur in de bibliotheek in Veghel en van 19.30 tot 20.30 uur in het Leescafé van de bibliotheek in de Molenstraat te Breda. Dit is een gezamenlijk spreekuur met de Gemeentelijke Commissie ombudsman Breda. De gemeente Breda heeft namelijk een eigen gemeentelijke ombudsvoorziening voor klachten. Op 7 september zijn we van 19 tot 21 uur in de bibliotheek op het Koningsplein in Tilburg en op 8 september vindt u ons wijkgebouw D’n Uitwijk in Veldhoven van 12.00 tot 13.30 uur.

  De Nationale ombudsman is er voor de burger die vastloopt. Ik hoor graag uw verhalen en heb zin in de bustour. Mijn team en ik zien u graag in een van de Brabantse steden. Tot dan!