YousToub in Dronten

Op deze pagina

  Artikel

  Leuk dat je via YousToub de website van de Nationale ombudsman bezoekt! Hier vind je meer informatie over de onderwerpen waar Youssef het over heeft in zijn post en stories op Instagram en TikTok, zoals klachten over de politie, de Belastingdienst, het CBR en DUO. Ook vind je hier meer informatie over livesessie van YousToub in Dronten tijdens de provincietour van de Nationale ombudsman naar Flevoland.

  Live op Instagram in Dronten

  Waar kan de Nationale ombudsman jou bij helpen? Voor welke klachten kun je bij hem terecht? Dat én meer vragen van zijn volgers bespreekt Youssef op donderdag 23 september met de Nationale ombudsman: Reinier van Zutphen. Dat doet hij tijdens een livesessie op Instagram tussen 11.30 en 12.00 uur in Dronten tijdens de provincietour naar Flevoland. Meer weten over de provincietour? Lees dan hier verder.

  De Nationale ombudsman is er voor jou

  Gaat het mis tussen jou en de overheid? De Nationale ombudsman staat voor je klaar. Bekijk in deze animatie wat we voor je kunnen doen.

  Loop jij tegen een probleem aan met de overheid en kom je er samen niet uit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder op weg:

  • Stuur een bericht via WhatsApp;
  • Bel ons (tussen 09.00 en 17.00 uur uur) via het gratis nummer 0800 33 55 555;
  • Of dien een klacht in via onze website.

  Wij hebben regelmatig contact met jongeren die een probleem hebben met een overheidsinstantie zoals DUO, de gemeente, het CBR, de Belastingdienst of de politie. Hieronder vind je enkele voorbeelden.

  Zorgtoeslag terugbetalen aan de Belastingdienst

  Tobin betaalt iedere maand zorgtoeslag terug, omdat hij een andere baan heeft gekregen en daardoor geen recht meer had op zorgtoeslag. Dan krijgt hij te horen dat hij aanmaningskosten en boeterente moet betalen. Dat blijkt achteraf een fout te zijn van de Belastingdienst. Lees hier hoe we Tobin hebben kunnen helpen.

  Man leest brief in de keuken

  Niet afrijden door een typefout van het CBR

  Joyce is een paar keer gezakt voor haar praktijkexamen. Maar nu verloopt haar theoriecertificaat bijna. Ze wil nog snel een keer proberen af te rijden, voordat ze opnieuw theorie-examen moet doen. Volgens het CBR kan dat niet. Maar later blijkt dat het CBR een typefout heeft gemaakt en dat ze wel kan afrijden. Lees hier hoe we Joyce hebben geholpen.

  Meisje krijgt autorijles

  Aanvragen van een prestatiebeurs bij DUO

  Oscar loopt door omstandigheden studievertraging op. Hij komt in aanmerking voor een jaar langer prestatiebeurs. Hij vraagt dit aan bij DUO, maar toch raakt hij in de schulden. Lees hier hoe wij (jou) in zo’n geval kunnen helpen.

  Een klacht indienen bij de politie na auto-ongeluk

  Theo krijgt een auto-ongeluk. De politie onderzocht het ongeluk niet en maakte geen proces-verbaal op. Daardoor krijgt Theo zijn kosten niet voergoed. Hij dient een klacht in bij de politie, maar die weigert alsnog een proces-verbaal op te maken. Bekijk de video hoe we Theo hebben kunnen helpen:

  Hoe gaan jongeren om met schulden

  Manuel studeert aan het ROC in Nijmegen. Hij gebruikt zijn studentenreisproduct, terwijl het kennelijk niet mocht. Een paar maanden later moet hij geld terugbetalen. Lees hier hoe Manuel en andere jongeren omgaan met schulden.

  Mijn spullen zijn in beslag genomen

  Zijn er spullen van jou in beslag genomen en heb je hierover een vraag voor het Openbaar Ministerie? Of krijg je jouw in beslag genomen spullen kapot terug van de politie? Lees hier wat jij kunt doen.

  Over Youssef

  Jongen (Youssef) kijkend lachend in de camera

  Youssef, aka Yous, is bekend van zijn eigen YouTube-kanaal YousToub. Youssef vindt het belangrijk om niet alleen te vloggen over grappige onderwerpen, maar ook over maatschappelijke zaken.