2010/357: Vrouw klaagt over motivering bij klachtbehandeling door CAK

Rapport

Verzoekster ontving thuiszorg en betaalde daarvoor een eigen bijdrage aan het CAK. Ook kwamen zijzelf en haar echtgenoot in aanmerking voor een vergoeding op grond van de compensatieregeling eigen risico. Zowel bij de administratie van de eigen bijdrage als bij de uitkering van de compensatie verliepen een aantal zaken niet naar verzoeksters wens. Zij diende daarom een klacht in bij het CAK. Met de reactie die op haar klacht volgde, was verzoekster niet tevreden. Zij vond dat het CAK de kern van haar klacht niet goed had begrepen. Ook had het CAK haar een aanbieding gedaan voor een hoorzitting, terwijl de klacht al was afgehandeld. Verzoekster stuurde opnieuw een brief naar het CAK en verzocht om een nadere uitleg op in ieder geval een tweetal punten. Ook met de tweede reactie van het CAK op haar klacht was verzoekster niet tevreden. Zij diende vervolgens een klacht in bij de Nationale ombudsman.

Verzoekster klaagt over de wijze waarop het CAK haar klacht over de vaststelling en facturering van de eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en de uitbetaling van de Compensatie eigen risico heeft afgehandeld.

Het CAK heeft niet voldoende adequaat gereageerd op verzoeksters klacht. Het CAK is niet volledig ingegaan op al verzoeksters punten en heeft in zijn motivering onvoldoende rekening gehouden met de specifieke situatie van verzoekster.

Het CAK heeft gehandeld in strijd met het motiveringsvereiste.

Instantie: Centraal Administratie Kantoor te Den Haag

Klacht:

Wijze waarop klacht over vaststelling en facturering van eigen bijdragen Zorg zonder Verblijf en uitbetaling van Compensatie eigen risico is afgehandeld.

Oordeel:

Gegrond