2010/131

Rapport

De casus

Na ruim 26 jaar dienstverband bij de Koninklijke Marine vroeg verzoeker per 1 mei 2007 vervroegd ontslag aan. Hij deed tevens een beroep op de vervroegdpensioenregeling (SBK).

In de loop van mei 2007 bleek dat de SBK-uitkering niet was aangevraagd. Verzoeker zag zijn inkomen vanaf 1 mei 2007 in gevaar komen en trok bij Defensie aan de bel. Een bemiddelaar van de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht (IGK) ging in gesprek met verzoeker en met de verschillende partijen binnen Defensie. Verzoeker diende bezwaar in tegen de ontslagdatum van 1 mei 2007 en wilde dat Defensie de ontslagdatum zou uitstellen naar 1 november 2007. Op 12 september 2007 dacht verzoeker met de bemiddelaar hierover duidelijke afspraken te hebben gemaakt en trok hij zijn bezwaarschrift in. Vervolgens bleek Defensie zich niet gebonden te achten aan deze afspraken. Verzoeker voelde zich bedrogen en diende een klacht in bij de Nationale ombudsman.

De klacht

Verzoeker klaagt erover dat

Defensie zijn ontslag niet goed heeft afgewikkeld;

de IGK de afspraken, die met betrekking tot de afwikkeling van zijn ontslag op 12 september 2007 zijn gemaakt, niet is nagekomen;

het ontslag tot het moment dat hij zich wendde tot de Nationale ombudsman nog niet afgerond was;

Defensie zijn medisch dossier tot het moment dat hij zich wendde tot de Nationale ombudsman nog niet heeft opgestuurd aan zijn advocaat.

Kern van het rapport

In het rapport staat met name de bemiddelende rol van de IGK-bemiddelaar centraal. Verzoeker dacht met hem bindende afspraken te hebben gemaakt over de afhandeling van het ontslag, maar daar achtte Defensie zich niet aan gebonden. Daarnaast beschrijft het rapport dat Defensie in de afhandeling van een aantal praktische zaken niet voortvarend heeft gehandeld en/of onvolledige informatie heeft verstrekt.

Toegepaste behoorlijkheidsvereisten

gegrond wegens strijd met het vereiste van actieve en adequate informatieverstrekking;

gegrond wegens strijd met het vereiste van rechtszekerheid;

gegrond wegens strijd met het vereiste van voortvarendheid;

niet gegrond, er is voldaan aan het vereiste van voortvarendheid.

De niet beschreven klachtonderdelen

Zie de klacht

Instantie: Ministerie van Defensie

Klacht:

Ontslag niet goed afgewikkeld; afspraken met betrekking tot ontslag niet nagekomen; ontslag tot moment dat verzoeker zich wendde tot Nationale ombudsman nog niet afgerond.

Oordeel:

Gegrond

Instantie: Ministerie van Defensie

Klacht:

Medisch dossier niet opgestuurd aan verzoekers advocaat.

Oordeel:

Niet gegrond