2009/116

Rapport

Verzoekster is een grote exportslachterij waar keuringswerkzaamheden plaatsvinden in opdracht van de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA). Het gedrag van de, door de VWA ingezette, toezichthoudend dierenarts op deze slachterij, vormde een probleem op het bedrijf. Verzoeksters gemachtigde verzocht de VWA daarom om deze dierenarts niet meer in te zetten op het bedrijf van verzoekster en diende tevens een klacht in over het optreden van de dierenarts.

Verzoekster klaagt erover dat de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) het verzoek om een toezichthoudend dierenarts niet meer in te zetten op haar bedrijf afwijst, hoewel de VWA de door verzoekster ingediende klacht over de heer H. gegrond heeft verklaard.

De VWA heeft inspanningen verricht om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan het verzoek van verzoekster en om het functioneren van de dierenarts te verbeteren. Vanwege bedrijfsorganisatorische redenen wilde de VWA echter geen formele toezegging doen de dierenarts niet meer in te zetten op het bedrijf van verzoekster. Gelet hierop is er sprake van een redelijke baelangenafweging.

Redelijkheidsvereiste; behoorlijk.

Instantie: Voedsel- en Warenautoriteit te Den Haag

Klacht:

Verzoek afgewezen om een toezichthoudend dierenarts niet meer op verzoekers bedrijf in te zetten, na de gegrondverklaring van een klacht over zijn optreden.

Oordeel:

Niet gegrond