2008/089

Rapport

Verzoeker had een Waz-uitkering van het UWV. Hij vermoedde dat het UWV de hoogte van zijn uitkering onjuist berekende doordat het ervan uitging dat de grondslag geldend voor de Waz-uitkering inclusief vakantietoeslag was. Verzoeker stelde het UWV hierover een vraag, waarop het UWV liet weten dat de hoogte van zijn uitkering juist was berekend en dat de voor hem geldende grondslag inclusief vakantietoeslag was.

Verzoeker klaagde er bij de Nationale ombudsman over dat het UWV Heerlen hem had laten weten dat de grondslagen van de Waz inclusief vakantietoeslag waren.

Uit onderzoek door de Nationale ombudsman bleek dat de grondslagen geldend voor de Waz-uitkering niet inclusief vakantietoeslag waren. Het UWV was er dus ten onrechte van uitgegaan dat de Waz-grondslag inclusief vakantietoeslag was. Het had de hoogte van verzoekers Waz-uitkering dus onjuist berekend.

Hiermee had het UWV in strijd gehandeld met het vereiste van administratieve nauwkeurigheid. De Nationale ombudsman achtte de onderzochte gedraging niet behoorlijk.

Na de vraagstelling van de Nationale ombudsman erkende het UWV dat het inderdaad de Waz-uitkering van verzoeker onjuist had berekend. Het UWV liet weten er voor te zorgen dat verzoeker een nabetaling zou krijgen.

Instantie: UWV Heerlen

Klacht:

Gesteld dat de grondslagen van de Wet arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (WAZ) inclusief vakantietoeslag zijn.

Oordeel:

Gegrond