2007/124

Rapport

Verzoeker werd door de politie aangehouden op verdenking van belaging, bedreiging en smaad en overgebracht naar het politiebureau om daar te worden gehoord als verdachte. Verzoeker klaagde erover dat de politie hem had aangehouden in plaats van hem van tevoren uit te nodigen voor een gesprek of verhoor op het politiebureau.

De Nationale ombudsman stelde vast dat de politie verzoeker niet zonder meer had aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, maar eerst schriftelijk had uitgenodigd om als verdachte aan het politiebureau te verschijnen. Verzoekers stelling dat hij de betreffende uitnodiging niet had ontvangen en wellicht in de verkeerde brievenbus was gedeponeerd achtte de Nationale ombudsman niet aannemelijk. Aldus had het politiekorps gehandeld overeenkomstig het evenredigheidsvereiste en was de klacht niet gegrond.

Verder:

Niet informeren van derden over de aanhouding

Sommeren om kleding uit te trekken

Afwijzen van verzoek om schadevergoeding

Instantie: Regiopolitie Hollands Midden

Klacht:

Aangehouden in woning in plaats van verzoeker van tevoren uit te nodigen voor gesprek of verhoor; tijdens insluitfouillering gesommeerd kleding uit te trekken; verzoek om schadevergoeding afgewezen.

Oordeel:

Niet gegrond

Instantie: Regiopolitie Hollands Midden

Klacht:

Niet ingegaan op verzoek om familie en/of werkgever in te lichten over aanhouding.

Oordeel:

Geen oordeel