Belastingdienst hoeft echtpaar niet tegemoet te komen na fouten aangifte

Brief

Een echtpaar heeft fouten gemaakt in de aangifte bij de Belastingdienst. De Belastingdienst verbetert die fouten, maar dat gebeurt pas enkele jaren later. Het echtpaar vindt dat het hierdoor grote financiële problemen heeft gekregen. Ook denken de man en vrouw dat ze op de 'zwarte lijst' staan.

Ze dienen een klacht in bij de Belastingdienst. Ze willen dat al hun schulden bij de overheid vervallen. En een bedrag van € 30.000 ontvangen. Net zoals de slachtoffers van de kinderopvangtoeslagenaffaire. 

De Belastingdienst laat weten dat ze niet op een zwarte lijst staan. Ook lijken de problemen vooral andere oorzaken te hebben. Zo deed het echtpaar soms helemaal geen aangifte of te laat. Ze kregen dan een boete. Ook betaalden ze rekeningen niet op tijd. Kortom, er is veel meer aan de hand.

Het echtpaar vraagt de Nationale ombudsman om naar de zaak te kijken. Die vindt dat de Belastingdienst de klacht netjes heeft behandeld. De situatie van het echtpaar is heel anders dan die van de toeslagenouders. De ombudsman begrijpt daarom dat ze geen € 30.000 en kwijtschelding van schulden krijgen.