Sociale Verzekeringsbank (SVB) verbetert telefonische toegankelijkheid

Op deze pagina

  Nieuwsbericht
  Vrouw met headset aan de telefoon

  De SVB heeft de telefonische bereikbaarheid verbeterd naar aanleiding van klachten van burgers bij de Nationale ombudsman. Ook de vindbaarheid van de telefoonnummers op de website van de SVB is aangepast.

  Sinds maart 2020 heeft de Nationale ombudsman klachten van burgers ontvangen over de slechte telefonische bereikbaarheid van de SVB. Naar aanleiding van deze klachten is de ombudsman met de SVB in gesprek gegaan over de oorzaak en de oplossing van dit probleem.

  Vindbaarheid

  De SVB heeft de  ombudsman laten weten welke maatregelen zijn genomen om zowel de telefonische bereikbaarheid als de vindbaarheid van de telefoonnummers op de website te verbeteren.

  Menselijk contact

  De Nationale ombudsman is blij dat de telefonische toegankelijkheid van de SVB is verbeterd. Burgers hebben recht op menselijk contact met de overheid, vooral als zij een probleem hebben. De SVB heeft met de verbeteringen ook gehoor gegeven aan de oproep die de ombudsman eind 2019 deed aan overheidsinstanties om te zorgen voor goede telefonische toegankelijkheid.

  Bijlagen

  Brief aan SVB over telefonische bereikbaarheid (pdf, 35.94 kB)
  overzicht met voorwaarden telefonische toegankelijkheid (pdf, 176.37 kB)