Nationale ombudsman houdt spreekuur op Bonaire, Saba en Statia

Op deze pagina

  Nieuwsbericht
  twee mannen in vergadering

  Eind maart en begin april gaan onderzoekers van de Nationale ombudsman naar Caribisch Nederland. Ze houden op Bonaire, Saba en St. Eustatius spreekuren om klachten over de overheid in behandeling te nemen.

  Inwoners van Bonaire, St Eustatius en Saba met  klachten over de overheid kunnen terecht bij  Nationale ombudsman Reinier van Zutphen en zijn medewerkers, in het Papiaments 'defensor del pueblo BES'. Zij behandelen problemen met de Belastingdienst, het Openbaar Ministerie, politie, het Openbaar Lichaam en de Rijksdienst Caribisch Nederland.

  Burgers kunnen hun klachten indienen via de website en telefonisch, maar ook via persoonlijk contact. Tweemaal per jaar houden de onderzoekers van de Nationale ombudsman spreekuren op Bonaire, St. Eustatius en Saba. De plaatsen en data van de spreekuren worden met advertenties en spotjes op radio, tv en facebook aangekondigd.

  Recente onderzoeken

  Een van de meest recente onderzoeken verrichtte de ombudsman naar het openbaar lichaam Statia. Het openbaar lichaam moet zich voornemen om veel beter met de burgers te communiceren. De ombudsman behandelde vier klachten. Ze zijn alle vier gegrond omdat het openbaar lichaam niet reageerde op de klachten en de behandelingsduur dus veel te lang was.

  Verder stuurde de Nationale ombudsman het openbaar lichaam Bonaire een zorgenbrief. Ombudsman Reinier van Zutphen heeft zijn zorgen half maart persoonlijk met de bestuurders op Bonaire besproken. Hij zegt: 'goede communicatie is essentieel voor wederzijds begrip en respect tussen burger en overheid.'

  Bezoek onze spreekuren

  Is er iets misgegaan tussen u en een overheidsinstantie en heeft u een klacht daarover? Samen kunnen we kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

  Statia - maandag 27 maart

  Van 14.00 – 17.00 uur
  Public Library

  Saba - donderdag 30 maart

  Van 14.00-17.00 uur
  Windwardside RS Accounting (near RBC Bank)

  Bonaire - maandag 3, dinsdag 4 en donderdag 6 april

  Maandag 3 april, 18:00 - 20:00
  in Playa, Kaya Industria 15a (tegenover benzinestation Bonaco)

  Dinsdag 4 april, 09:30 - 12:00
  Antriol, Plasa Francisco Chiku Goeloe

  Dinsdag 4 april, 18:00 - 19:00
  Rincon, Sentro di Bario

  Donderdag 6 april, 11:30 - 14:00
  Antriol, Plasa Francisco Chiku Goeloe

  Meer informatie vindt u op Facebook: Nationale ombudsman Caribisch Nederland