Provincietour 2022

Op bezoek in Friesland

Op deze pagina

  Column
  De Nationale ombudsman op bezoek in Zeeland. Hij is in gesprek met een vrouw met donkerbruin lang haar. Ze bevinden zich op een plein.

  Aanstaande dinsdag 7 juni vertrek ik samen met een team collega's voor drie dagen naar Friesland. Daar gaan we in gesprek met inwoners, bestuurders en medewerkers van overheidsinstanties. U kunt ons vinden bij onze mobiele pop-up keuken. Deze staat op verschillende dagen op pleinen in Sneek, Leeuwaren en Heerenveen.

  We horen graag van u

  We hopen tijdens ons bezoek een goed beeld te krijgen van wat er allemaal speelt in Friesland. We horen daarom graag van u. Waar loopt u tegenaan in uw contact met de overheid? Ervaart u problemen? Wat gaat er goed, en wat kan beter? Wees welkom en schuif van 7 tot 9 juni bij onze tafel aan in onze pop-up keuken. Daar gaan we graag met u in gesprek en vertelt ons team wat wij voor u kunnen betekenen. Uiteraard kunt u ons ook een vraag stellen over het werk van de ombudsman, of uw probleem met de overheid voorleggen.

  Veel mensen ervaren de afstand tot Den Haag als groot. Of weten ons niet te vinden, als het misgaat tussen hen en de overheid. Daarom gaan wij graag zelf naar de mensen toe door jaarlijks twee bezoeken te brengen aan steeds een andere provincie. Friesland is alweer de elfde provincie waar we langs gaan. Tijdens ons bezoek willen we luisteren naar de inwoners, leren waar zij zoal tegenaan lopen. En hen helpen waar dat kan.

  In gesprek met overheidsinstanties

  Ook gaan we langs bij (Friese) overheidsinstanties en organisaties die veel contact hebben met burgers. Zo gaan we naar de Gemeente Leeuwarden, het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) en het Asielzoekerscentrum in Sneek. Ook bezoeken we het Regiecentrum Bescherming & Veiligheid. Een organisatie die Friese kinderen, jongeren en volwassenen in onveilige situaties helpt, en hen bescherming biedt tegen geweld.

  We staan voor u klaar

  De Nationale ombudsman staat klaar voor iedereen die een probleem heeft met een overheidsinstantie en er samen niet uitkomt. Bent u bijvoorbeeld zelfstandig ondernemer en heeft u hulp nodig van de gemeente? Of gaat het mis tussen u en het UWV, de Belastingdienst of de politie? Wij helpen u dan graag verder. Weet u eigenlijk niet goed waar u terechtkunt met uw vraag? Ook dan helpen we u graag op weg. Kom vooral bij ons langs in Friesland. Mijn collega's en ik kijken ernaar uit u te ontmoeten. Wij horen wij graag over uw verhalen, vragen of ervaringen. Graag tot ziens de komende week in onze mobiele pop-up keuken in Sneek, Leeuwarden of Heerenveen!

  Deze column is ook verschenen in De Telegraaf van 4 juni 2022.