Onze bus komt naar Overijssel!

Op deze pagina

  Column
  Foto van de ombudsbus

  Het is weer voorjaar en dat betekent dat ik met mijn team en de speciale Ombudsbus –een gele Amerikaanse schoolbus- een provincie bezoek. Ieder jaar bezoeken we zo twee provincies. Inmiddels hebben we Utrecht, Limburg, Noord-Holland, Drenthe en Noord-Brabant bezocht. We hebben daar veel mensen ontmoet en op weg geholpen met het probleem dat zij met een overheidsinstantie hadden.

  Niet iedereen weet dat er een Nationale ombudsman is. En dat die ombudsman niet alleen is maar een heel team heeft dat klaarstaat om te helpen. Daarom komen we naar de mensen toe! Dit keer zijn we van 11 tot en met 13 april te vinden in de prachtige provincie Overijssel. Ook tijdens deze ombudstour willen we weer met zoveel mogelijk mensen in gesprek.

  Heeft u bijvoorbeeld net als Cees* problemen met het aanvragen van schuldhulpverlening bij de gemeente? Of herkent u misschien het probleem van Herman* die moeite heeft met de Belastingdienst/Toeslagen omdat hij zijn correspondentie per post wil ontvangen en niet digitaal? Kortom, loopt er iets niet goed in uw contact met een overheidsinstantie?

  U bent van harte welkom om ons vragen te stellen, ons uw klacht over de overheid voor te leggen of kennis te maken. We horen graag waar u tegenaan loopt in uw contacten met overheidsinstanties zoals de politie, de SVB of het CJIB. Het ombudsteam bij de bus of het spreekuur bekijkt samen met u wat er aan gedaan kan worden. We helpen u op weg het probleem zelf aan te pakken, kunnen u doorverwijzen naar het juiste adres voor uw vragen of stellen onderzoek in naar uw klacht.

  We leggen ook werkbezoeken af. Zo ga ik in gesprek met de Overijsselse waterschappen en bezoek ik veteranen in veteranenonmoetingscentrum Vechtdal in Hardenberg. Ik ben ook benieuwd naar het gesprek over de problemen waar grenswerkers in Overijssel tegenaan lopen.

  We staan met onze gele ombudsbus op woensdag 11 april van 11 tot 14 uur op de Oude Markt in Enschede. Op vrijdag 13 april staan we van 11 tot 14 uur op het Broederenplein in Deventer. U kunt ook naar ons spreekuur komen. Op woensdag 11 april zijn wij van 16.30 tot 19 uur te vinden in cultuurcentrum Herberg de Pol in Diepenheim.

  Graag tot ziens in Enschede, Diepenheim of Deventer. Kunt u er niet bij zijn en heeft u een probleem met de overheid? Belt u ons dan vooral op ons gratis nummer 0800-33 55 555 of kijk op www.nationaleombudsman.nl.

  *gefingeerde namen

  Deze column is eerder geplaatst in de Telegraaf van zaterdag 7 april jl.