De Nationale ombudsman bezoekt de provincie Utrecht

Op deze pagina

  Artikel
  De Nationale ombudsman in gesprek met een vrouw met grijs haar en een beige jas. Links van hen staat een vrouwelijke collega van de ombudsman.

  Van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 maart 2023 zijn Nationale ombudsman Reinier van Zutphen en zijn team in de provincie Utrecht. Wij gaan daar graag met u in gesprek. Hoe ervaart u het contact met bijvoorbeeld de gemeente, het UWV of de Belastingdienst? Loopt u tegen problemen aan bij een organisatie van de overheid? Wij horen graag wat er speelt. Kom vooral bij ons langs!

  Reinier van Zutphen: "Iedereen die een zorg, vraag of klacht heeft over de overheid, nodigen we uit om bij ons langs te komen. Mensen hebben de overheid hard nodig maar het vertrouwen van burgers in de overheid is laag. Daarom ga ik ook graag in gesprek over hoe inwoners betrokken worden bij beslissingen die hen raken. Kunnen meedenken en meedoen is belangrijk voor het vertrouwen in de overheid."

  Ontmoet het team van de Nationale ombudsman

  Het team van de ombudsman vertelt graag wat zij voor u kunnen betekenen. Iedereen is van harte welkom om een vraag te stellen of een probleem met de overheid voor te leggen. Dan kijken we meteen of en hoe we u kunnen helpen.

  Waar en wanneer vindt u het team van de ombudsman?

  • Dinsdag 14 maart van 12.00 – 14.00 uur: Veenendaal (Markt)
  • Woensdag 15 maart van 12.00 – 14.00 uur: Woerden (Kerkplein)

  Met mensen in gesprek

  De Nationale ombudsman bezoekt elk jaar twee provincies. Tijdens onze tour door Nederland praten we met zoveel mogelijk mensen. We nodigen iedereen uit aan onze keukentafel om te vertellen over hoe het contact met de overheid verloopt. Verder spreken we tijdens onze werkbezoeken op 14, 15 en 16 maart met medewerkers en bestuurders van verschillende organisaties. Zo krijgen we een goed beeld van wat er speelt en welke problemen er met de overheid zijn.

  Contact met de Nationale ombudsman

  Kunt u tijdens ons bezoek niet langskomen? Of hebt u nu een vraag? U kunt ons gratis bellen op 0800 33 55 555 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur). Ook kunt u uw vraag stellen via het online contactformulier of een klacht indienen via het klachtformulier.