2012/184: Politie doet zonder overleg met moeder zorgmelding Bureau Jeugdzorg

Rapport

Op 26 juli 2011 belden er twee politieagenten aan bij verzoekster. Haar zoon zou samen met anderen een jongen in de buurt hebben gepest en ook zou hij 's nachts laat op straat hebben lopen belletje trekken. Het gesprek liep niet goed en de politie vertrok. Enkele weken later ontving verzoekster een brief, waaruit bleek dat de politie een zorgmelding over haar gezin had gedaan bij Bureau Jeugdzorg. In de zorgmelding stond ook dat haar dochter van drie lusteloos op de agenten was overgekomen en dat een van hen had gezien dat haar rechter onderbeen helemaal blauw was.

Verzoekster klaagt erover dat er onvoldoende gronden waren voor de politie om een zorgmelding te doen bij Bureau Jeugdzorg.

De Nationale ombudsman oordeelde dat de politie niet zorgvuldig heeft gehandeld, door een zorgmelding te doen, zonder hun zorgen over de dochter van verzoekster en hun voornemen om een zorgmelding te doen eerst met verzoekster te bespreken.

Het vereiste van professionaliteit. Gegrond.

Instantie: Regiopolitie Limburg-Noord

Klacht:

onvoldoende gronden voor de politie om over verzoeksters twee (minderjarige) kinderen een zorgmelding te doen bij Bureau Jeugdzorg

Oordeel:

Gegrond