2008/273

Rapport

Verzoeker stelt dat de officier van justitie hem op basis van de verklaring van een crimineel terstond en lichtvaardig als verdachte had aangemerkt en niet eerst als getuige.

Ook klaagt verzoeker er over dat de zaak tegen hem op basis van code 2 ipv code 1 is geseponeerd.

Ten slotte klaagt hij er over dat het College van PG´s zijn schadeclaim heeft afgewezen

Verzoeker was tot eind 2006 werkzaam bij de belastingdienst. Uit dien hoofde was verzoeker in 20006 zijdelings betrokken bij een onderzoek naar zwartspaarders bij een filiaal in Luxemburg van een Nederlandse bank. Verzoeker beschikte daardoor over een setje documenten. T., een kennis van hem heeft dit setje medio 2006 al dan niet met toestemming van verzoeker meegenomen. Kort daarna is de kennis aangehouden op verdenking van afdreiging van de desbetreffende bank. Op basis van de door T. afgelegde verklaring is verzoeker als verdachte aangemerkt terzake schending geheimhoudingsplicht. Deze zaak is later geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.

1) Evenredigheidsvereiste, klacht niet gegrond

2) Motiveringsvereiste, klacht niet gegrond

3) Redelijkheidsvereiste, klacht niet gegrond.

Instantie: Officier van justitie Den Bosch

Klacht:

Als verdachte aangemerkt op een moment dat de documenten uit het informatiesetje nog niet waren vergeleken met die van de verdachte van afdreiging; strafzaak geseponeerd onder sepotcode 02 in plaats van sepotcode 01.

Oordeel:

Niet gegrond

Instantie: College van procureurs-generaal

Klacht:

Verzoek om vergoeding van schade afgewezen.

Oordeel:

Niet gegrond