2008/049

Rapport

Verzoeker had een gesprek met een arbeidsdeskundige van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV). Dit gesprek had plaats op initiatief van verzoeker omdat hij hulp wilde hebben bij zijn re-integratie.

Verzoeker klaagde erover dat het UWV in strijd met de met hem gemaakte afspraken en zonder zijn medeweten en toestemming hem had aangemeld bij een ander re-integratiebureau dan tijdens het gesprek was afgesproken.

De Nationale ombudsman overwoog dat verzoeker had aangegeven dat hij, gelet op zijn beperkingen, ingeschreven wilde worden bij Bureau Arbeid te Leiden. Gelet op de uitdrukkelijke wens van verzoeker om bij dit re-integratiebureau te worden ingeschreven, had het op de weg gelegen van het UWV om verzoeker vooraf over de inschrijving bij een ander re-integratiebureau te informeren.

Het UWV is door zijn handelwijze uit het oogpunt van actieve en adequate informatieverstrekking jegens verzoeker tekort geschoten. De Nationale ombudsman oordeelde dat de onderzochte gedraging niet behoorlijk was.

Overige klachtonderdelen:

- verkeerde informatieverstrekking

- verstrekken van gegevens

Instantie: UWV Leiden

Klacht:

In strijd met verzoeker gemaakte afspraken en zonder medeweten en toestemming aangemeld bij een ander re-integratiebureau; in strijd met hetgeen aan verzoeker is medegedeeld wel in bezit van een contract met re-integratiebureau waar verzoeker wenste te worden ingeschreven.

Oordeel:

Gegrond

Instantie: UWV Leiden

Klacht:

In strijd met aan verzoeker gedane toezegging zijn gegevens niet bij ander re-integratiebureau laten verwijderen .

Oordeel:

Niet gegrond