2007/296

Rapport

Op 4 maart 2006 reed verzoeker met zijn auto op de rijksweg A1 nabij de afslag Barneveld door een kuil, waarbij losgeraakt koud asfalt tegen zijn auto opspatte.

Verzoeker klaagt erover dat Rijkswaterstaat de aansprakelijkheid heeft afgewezen voor de schade die aan zijn voertuig zou zijn ontstaan als gevolg van het losgeraakt koud asfalt.

Uit het onderzoek door de Nationale ombudsman is gebleken dat Rijkswaterstaat, door waarschuwingsborden te plaatsen, het inspectieregiem tijdelijk te versterken en tijdelijke reparaties uit te voeren, aan zijn zorgplicht heeft voldaan. Ook is aannemelijk geworden dat Rijkswaterstaat, gelet op het korte tijdsverloop tussen oorzaak en gevolg geen adequate maatregelen had kunnen nemen. De gronden en de overwegingen waarop de betwisting van de aansprakelijkheid berust zijn verdedigbaar. De beslissing van Rijkswaterstaat om de aansprakelijkheid voor de schade aan verzoekers voertuig af te wijzen is dan ook niet genomen in strijd met het redelijkheidvereiste.

Instantie: Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Klacht:

Aansprakelijkheid afgewezen voor schade die aan verzoekers voertuig is ontstaan als gevolg van losgeraakt koudasfalt op A1 ter hoogte van afslag Barneveld.

Oordeel:

Niet gegrond