2007/146

Rapport

De Dienst Wegverkeer stuurde verzoekster als service een uitnodiging voor een APK-keuring voor haar voertuig, een klein busje, omdat alleen de RDW zelf een dergelijke keuring kan verrichten. Verzoekster verscheen niet op die keuring, omdat zij volgens haar geen uitnodiging voor een keuring had ontvangen.

Verzoekster klaagt erover dat de RDW haar een bedrag van € 145 in rekening heeft gebracht voor een APK-keuring die, volgens haar buiten haar schuld, niet heeft plaatsgevonden.

De RDW stelt dat aan verzoekster een uitnodigingsbrief voor een APK-keuring is verstuurd. Nu het voor risico van de RDW is dat een brief niet aankomt, en gelet op de gevolgen die de RDW heeft verbonden aan het niet nakomen van de afspraak (conform het Besluit Tarieven Dienst Wegverkeer brengt de RDW die kosten dan in rekening), is het in strijd met het redelijkheidsvereiste dat de RDW in dit geval gebruik heeft gemaakt van zijn bevoegdheid om de kosten voor de keuring in rekening te brengen.

De klacht over de RDW is gegrond wegens strijd met het redelijkheidsvereiste.

De RDW wordt aanbevolen om de betaling van de kosten voor de keuring niet langer van verzoekster te verlangen en om in het vervolg in een uitnodiging voor een dergelijke keuring om een bevestiging van de afspraak te vragen.

Instantie: Dienst Wegverkeer

Klacht:

Bedrag van € 145 in rekening gebracht voor APK-keuring die, volgens verzoekster buiten haar schuld, niet heeft plaatsgevonden.

Oordeel:

Gegrond