2007/032

Rapport

Dossiernummer 2006.02638

De werkgever van verzoeker diende bij de Centrale organisatie werk en inkomen (CWI), district Middenwest Nederland te Amersfoort een ontslagaanvraag in voor verzoekster wegens ernstige en duurzame verstoring van de arbeidsrelatie.

Verzoekster klaagde erover dat de CWI niet bereid is geweest de ontslagaanvraag aan een ander district van de CWI over te dragen. Verzoekster wees er daarbij op dat de gemachtigde van haar werkgever in de ontslagprocedure lid is van de ontslagadviescommissie district Middenwest Nederland en dat leden van deze commissie advies hadden uitgebracht over de betrokken ontslagaanvraag.

De Nationale ombudsman overwoog dat er bij de behandeling van de ontslagaanvraag in de ontslagadviescommissie voldoende waarborgen zijn ingebouwd voor een onpartijdige behandeling van de ontslagaanvraag. Voorts is het niet de ontslagadviescommissie maar de CWI die de beslissing neemt en is de CWI niet gehouden het advies van de ontslagadviescommissie over te nemen.

Niet kon worden gesteld dat de CWI in strijd met het verbod van vooringenomenheid had gehandeld door niet in te gaan op het verzoek van verzoekster om de ontslagaanvraag aan een ander district van de CWI over te dragen. De Nationale ombudsman oordeelde dat de onderzochte gedraging behoorlijk was.

Instantie: Centrale organisatie werk en inkomen

Klacht:

Niet actief opgesteld om schijn van partijdigheid te vermijden bij behandeling van door verzoeksters werkgever ingediende ontslagaanvraag; gemachtigde van verzoeksters werkgever heeft als lid van ontslagadviescommissie in ontslagprocedure advies uitgebracht over betrokken ontslagaanvraag.

Oordeel:

Niet gegrond