2006/233

Rapport

Verzoeker en zijn gezin, afkomstig uit Tsjetsjenië, verbleven sinds 2003 in een asielzoekerscentrum (AZC). Daar hadden zij het regelmatig aan de stok met medebewoners. Zij klaagden erover dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zich onvoldoende had ingezet om die problemen op te lossen (het COA) is verantwoordelijk voor de gang van zaken in een AZC).

Uit het onderzoek van de Nationale ombudsman kwam naar voren dat het COA zich intensief met verzoekers problemen had beziggehouden. Zo waren naar aanleiding van zijn meldingen gesprekken gevoerd met zowel hem als met de medebewoners; ook was hij in contact gebracht met de wijkagent.

Verzoeker klaagde er ook over dat het COA zijn klacht over het gebrek aan inzet niet had behandeld. Deze klacht was gegrond: het COA had zich weliswaar voldoende ingezet voor verzoeker, maar daarmee was niet tevens zijn klacht over het gebrek aan inzet van het COA behandeld.

Instantie: Centraal Orgaan opvang Asielzoekers

Klacht:

Niet gereageerd op klacht.

Oordeel:

Gegrond

Instantie: Centraal Orgaan opvang Asielzoekers

Klacht:

Zich onvoldoende ingezet om de problemen op te lossen die verzoeker en zijn gezin hadden ondervonden van twee medebewoners van AZC Wageningen.

Oordeel:

Niet gegrond