2005/104

Rapport

Het Centrum voor werk en inkomen (CWI) had verzoeksters WW-aanvraag niet ter verdere afhandeling aan het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV) doorgestuurd maar het hele dossier vernietigd. Onder meer hierover klaagde verzoekster.

De Nationale ombudsman overwoog dat het vereiste van administratieve nauwkeurigheid inhoudt dat bestuursorganen secuur werken. Dit betekent onder andere dat van bestuursorganen mag worden verwacht dat zij dossiers van cliënten goed beheren en er voor zorgdragen dat een dossier dat nog in behandeling is niet zoekraakt dan wel dat een dossier niet voortijdig wordt vernietigd. Gebleken was dat het CWI het dossier van verzoekster in strijd met het archiefbeleid en zonder wettelijke grondslag had vernietigd.

Het CWI had aldus gehandeld in strijd met het vereiste van administratieve nauwkeurigheid. De Nationale ombudsman oordeelde dat de onderzochte gedraging op dit punt niet behoorlijk was.

Overige klachtonderdelen:

- het niet nakomen van de op 18 mei 2004 gedane toezegging om de aanvraag van de WW-aanvraag de volgende dag door te sturen naar het UWV; - het niet nakomen van de aan verzoekster gedane toezegging om op 19 mei 2004 met haar contact op te nemen in verband met de afhandeling van haar WW-aanvraag.

Instantie: Centrum voor werk en inkomen te Den Haag

Klacht:

Dossier verzoekster niet doorgestuurd naar UWV maar vernietigd;.

Oordeel:

Gegrond

Instantie: Centrum voor werk en inkomen te Den Haag

Klacht:

Toezegging niet nagekomen om WW-aanvraag de volgende dag door te sturen;.

Oordeel:

Niet gegrond

Instantie: Centrum voor werk en inkomen te Den Haag

Klacht:

Toezegging niet nagekomen om op 19 mei contact op te nemen met verzoekster.

Oordeel:

Geen oordeel