2008/187

Rapport

Op 20 december 2007 reed verzoeker met zijn vrouw op de A1 richting Hengelo toen hij in aanrijding kwam met een afzettingsbord dat zich op de rijweg bevond. Volgens verzoeker werd het afzettingsbord door de achterwielen van een bestelwagen die voor hem reed gelanceerd. Het afzettingsbord kwam tegen de onderkant van zijn motorkap en vervolgens via de bumper tegen de onderkant van zijn auto. Hierdoor ontstond schade aan zijn auto ten bedrag van € 1368.

Verzoeker klaagt erover dat Rijkswaterstaat de aansprakelijkheid heeft afgewezen voor de schade aan zijn auto.

Uit het onderzoek is aannemelijk geworden dat het afzettingsbord niet onder de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat viel. Ook is aannemelijk dat Rijkswaterstaat door de weg regelmatig te schouwen aan zijn zorgplicht heeft voldaan. De beslissing van Rijkswaterstaat om de aansprakelijkheid voor de schade aan verzoekers auto af te wijzen, is niet genomen in strijd met het redelijkheidsvereiste.

Instantie: Rijkswaterstaat

Klacht:

Aansprakelijkheid afgewezen voor de schade aan verzoekers auto die zou zijn ontstaan als gevolg van een aanrijding met een afzettingsbord dat zich op de rijweg van de A1 richting Hengelo bevond.

Oordeel:

Niet gegrond